NASA a anunțat că asteroidul Bennu ar putea lovi Pământul. În ce an s-ar produce impactul VIDEO

Vineri, 13 August 2021, ora 02:28
7229 citiri
NASA a anunțat că asteroidul Bennu ar putea lovi Pământul. În ce an s-ar produce impactul VIDEO
Asteroidul Bennu este cel mai periculos obiect din spațiu pentru Pământ FOTO: Planetary

Agenția spațială americană NASA a colectat informațiile de la sonda OSIRIS-Rex, care a studiat mai mult timp asteroidul. În urma analizei datelor, oamenii de știință au anunțat că Bennu ar putea lovi Pământul, cu o șansă de 1 la 1.750, în următorii 100 de ani.

Vestea bună comunicată de cercetători este că asteroidul Bennu este de 20 de ori mai mic decât stânca spațială, care a dus la dispariția dinozaurilor, din urmă cu aproximativ 65 de milioane de ani, potrivit Daily Mail.

Bennu are o lățime de circa 200 de metri, iar acum are șanse mai mari de a intra în contact cu planeta noastră, după ultimele estimări ale NASA. Agenția americană a mărit probabilitatea de la 1 la 2.700 la 1 la 1.750, anunțând și o dată probabilă de impact: 24 septembrie 2184.

Dacă acest lucru s-ar întâmpla, lovitura asteroidului Bennu asupra Pământului ar fi echivalentă cu explozia a 1,1 miliarde de tone de TNT (trinitrotoluen). Pentru a face o comparație, să menționăm faptul că bomba nucleară de la Hiroshma, lansată de Statele Unite pe 6 august 1945, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a avut 20.000 de tone de TNT, conform BBC.

Descoperirea care a uluit astronomii: ”Obiectul spațial se mișcă cu 3,2 milioane de kilometri pe oră” VIDEO

”Misiunea de apărare planetară a NASA este de a găsi și monitoriza asteroizii și cometele, care se pot apropia de Pământ și pot reprezenta un pericol pentru planeta noastră”, a spus Kelly Fast, manager de proiect la NASA.

Deși, NASA a anunțat posibilitatea că asteroidul Bennu ar putea lovi Pământul, totuși 99,9% probabilitate, acest lucru nu se va întâmpla. ”Deși șansele ca Bennu să lovească Pământul sunt foarte mici, totuși acest asteorid rămâne unul dintre cei mai periculoși dintre cei cunoscuți, din Sistemul nostru Solar, împreună cu cel denumit 1950 DA”, se spune în comunicatul NASA.

Misterul descifrat în adâcurile lacului Huron: Pământul și-a micșorat viteza de rotație, afectând conținutul de oxigen VIDEO

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#asteroid Bennu impact Pamant, #Asteroid Bennu Terra, #impact asteroid Pamant, #pericol asteroizi impact Pamant , #fenomen