NASA, gata să detoneze o bombă nucleară de 50 de ori mai puternică decât la Hiroshima: Ce amenințare ar putea lovi VIDEO

Marti, 19 Octombrie 2021, ora 02:00
4892 citiri
NASA, gata să detoneze o bombă nucleară de 50 de ori mai puternică decât la Hiroshima: Ce amenințare ar putea lovi VIDEO

Dacă amenințările la adresa lumii sau a statelor sunt nenumărate, așa cum apar ele în filme, iată că în prezent există un pericol real, pentru care s-a stabilit un plan de acțiune. Astfel, NASA are pregătit un proiect prin care va detona o bombă nucleară de mare putere pentru a opri un asteroid, care poate lovi în mod catastrofal Pământul.

Centrul pentru Studii ale obiectelor din apropierea Pământului din cadrul Jet Propulsion Laboratory al Agenției Spațiale din Statele Unite a efectuat o simulare cu privire la posibilul impact al unui asteroid asupra planetei noastre, conform Daily Mail.

În scenariul din acest an, un asteroid fictiv denumit PDC 2021, de 100 de metri lărgime, nu a fost detectat decât cu șase luni înainte de a intra în contact cu Terra. Astfel, în această situație, omenirea nu a avut timp suficient pentru a pregăti o navă spațială pentru a doborî obiectul cosmic sau a lua alte măsuri pentru a salva multe vieți.

Noile cercetări efectuate de către Universitatea Johns Hoipkins din Baltimore, Statele Unite, arată că o soluție eficientă pentru a ieși din această situație critică pentru Pământ, ar fi folosirea unei bombe nucleare de o megatonă, care reprezintă un focos de 50 de ori mai puternic decât explozia de la Hiroshima din Japonia, care a avut loc în 1945, la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Acest scenariu s-ar potrivit din plin în această situație fără ieșire pentru planeta noastră, iar bomba nucleară ar putea fi detonată de o misiune NASA lângă periculosul asteroid, care s-ar îndrepta spre Pământ.

”Dacă folosim o tehnică nucleară robustă cu cel puțin o lună înaintea unui impact cu Pământul, putem preveni 99% sau mai mult din masa rocii spațiale, care ar lovi planeta noastră”, a spus Patrick King, autorul principal al studiului, de la Universitatea Hopkins.

Temuta rachetă a lui Hitler, descoperită pe un câmp: Arma supersonică a ajuns în doar 5 minute în Anglia VIDEO

Cercetătorii au testat lovirea asteroidului în spațiu cu o bombă nucleară, la cinci distanțe diferite de planetă, constatând că în toate cazurile, această metodă ar fi o opțiune viabilă pentru cazurile când astfel de corpuri ar fi descoperite în spațiu, în ultimul moment. În plus, substanțele radioactive rezultate din explozie nu ar ajunge pe Pământ.

Noul avion revoluționar de pasageri: New York-Londra în doar 3 ore și 41 de minute, jumătate din cât durează astăzi VIDEO

Să menționăm, că un asemenea asteroid (de dimensiuni reduse, sub 100 de metri și care nu se află în lista corpurile urmărite în prezent de NASA), care nu a fost anterior observat a explodat în atmosfera din orașul Chelyabinsk din Rusia. Acesta avea doar 17 metri lățime și explozia sa a provocat spargerea geamurile ferestrelor locuințelor din localitate, provocând rănirea a 1.500 de locuitori, pe 15 februarie 2013.

Citeste si:
Omenirea începe primul atac spațial din istorie: Misiunea Armageddon a NASA devine realitate LIVE VIDEO
Omenirea începe primul atac spațial din istorie: Misiunea Armageddon a NASA devine realitate LIVE VIDEO
Omenirea se pregătește de un eveniment unic în istoria umanității, primul atac spațial asupra unui corp din cosmos. Sonda DART a NASA și a Agenției Spațiale Europene (ESA) este gata de...
NASA vrea să ducă un reactor nuclear pe Lună
NASA vrea să ducă un reactor nuclear pe Lună
NASA se va alătura celor de la Idaho National Laboratory, din cadrul Departamentului de Energie al Statelor Unite, pentru a dezvolta o sursă de putere non-solară, care să poată fi plasată pe...