Fenomen neobișnuit care uimește lumea: 24 de nave fantomă, apărute brusc pe coasta Japoniei VIDEO

Joi, 21 Octombrie 2021, ora 04:45
37264 citiri
Fenomen neobișnuit care uimește lumea: 24 de nave fantomă, apărute brusc pe coasta Japoniei VIDEO

Autoritățile japoneze au raportat un fenomen cu totul neobișnuit, care s-a produs pe coastele insulei Iwo Jima din arhipelag: 24 de nave fantomă au fost observate eșuate la mal. Experții au anunțat că vasele au fost scufundate de Marina Statelor Unite, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, iar acum au fost aruncate din adâncuri spre țărm, după cutremurele produse recent în regiune.

Seismele au avut loc pe muntele Suribachi, unul dintre cei mai activi vulcani ai insulei nelocuite, unde a avut loc celebra ”Bătălie navală de la Iwo Jima”, una dintre cele mai sângeroase din istoria Marinei americane, potrivit Daily Mail.

Fotografiile din satelit realizate de Japan All Nippon News au arătat resturile a 24 de nave de transport japoneze, apărute pe țărmurile insulei Iwo Jima, care a fost ocupată de armata locală, după ce a fost returnată de Statele Unite, în 1968.

Misterul legendarei nave din 1874, care a vânat naziști: Descoperită după aproape 60 de ani VIDEO

Insula a fost cunoscută sub numele de Brown Beach pe hărțile americane de invazie, fiind o bază navală artificială, care să susțină Marina Statelor Unite, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, înainte de asaltul asupra Japoniei continentale.

”Zona decolorată a mării s-a răspândit în regiunile înconjurătoare, ceea ce indică faptul că activitatea vulcanică de pe insulă nu a scăzut încă. Există posibilitatea unei erupții puternice pe Iwo Jima”, a declarat Setsuya Nakada, directorul Centrului de cerctare a vulcanilor din Japonia.

Un misterios document rescrie istoria despre Lumea Nouă: Cristofor Columb nu a descoperit el America, ci altcineva VIDEO

Potrivit datelor furnizate de Universitatea din Oregon, pe Iwo Jima au existat cel puțin 10 erupții, cea mai recentă fiind înregistrată în 1982. Experții au comunicat faptul că nivelul mării a crescut cu cel puțin 10 metri din 1952, din cauza activității seismice. Japonia se află pe așa-numitul ”Inel de foc” al Pacificului, care se întinde din Asia de Sud-est și până în bazinul oceanului.

Citeste si:
Cutremur cu magnitudea 6,5 în cea mai mare insula a Japoniei
Cutremur cu magnitudea 6,5 în cea mai mare insula a Japoniei
Un seism cu magnitudinea 6,5 s-a produs luni, 29 noiembrie, la sud-est de Honshu, cea mai mare insulă a Japoniei, conform Centrului German pentru Geoştiinţe (GFZ), informează Reuters....
Decizie radicală luată de Japonia din cauza tulpinii Omicron: „Vom interzice toate intrările cetăţenilor străini”
Decizie radicală luată de Japonia din cauza tulpinii Omicron: „Vom interzice toate intrările cetăţenilor străini”
Japonia a anunţat luni că îşi va închide graniţele pentru toţi străinii în contextul apariţiei variantei Omicron a coronavirusului, la trei săptămâni după ce guvernul nipon a relaxat...