Vestea care șochează lumea: Orașul de 24 de milioane de oameni, care ar putea deveni nelocuibil VIDEO

Marti, 03 August 2021, ora 03:00
25063 citiri
Vestea care șochează lumea: Orașul de 24 de milioane de oameni, care ar putea deveni nelocuibil VIDEO
Inundații catastrofale în Lagos, Nigeria FOTO: Twitter

Știrile despre catastrofele naturale s-au înmulțit în întreaga lume, de la valurile ucigașe de căldură din America de Nord, la numeroasele incendii devastatoare din Turcia, Grecia și Bulgaria. Iată că un alt dezastru s-ar putea produce în viitor: Lagos, cel mai populat oraș din Africa ar deveni nelocuibil, avertizează experții în climatologie.

Mașinile și casele sunt inundate, navetiștii care trec prin apa până la genunchi ca să ajungă la autobuze, în urma inundațiilor de mare amploare produse recent la Lagos, sunt scenele dintr-un oraș care are o populație de 24 de milioane de oameni, potrivit CNN.

Locuitorii din Nigeria sunt obișnuiți cu inundațiile anuale din Africa, un dezastru natural care înghite orașul de coastă, în timpul a mai multor luni, între martie și noiembrie. Însă, la mijlocul lui iulie 2021, cartierul de afaceri din insula Lagos a cunoscut una dintre cele mai catastrofale inundații din ultimii ani.

”A fost foarte rău și neobișnuit. Am condus spre casă. Nu mi-am dat seama că a plouat atât de mult. A fost trafic intens pe străzi din cauza inundației. Cu cât mergeam mai mult, cu atât nivelul apei era mai mare. Apa continua să crească, până când mi-a acoperit bara de protecție de la mașină”, a spus Eselebor Oseluonamhen, un locuitor din Lagos.

Descoperire nemaipomenită într-un ghețar din Tibet: Nu există așa ceva pe Pământ

Casa a mai mult de 24 de milioane de oameni, Lagos este un oraș de coastă, situat pe malul Oceanului Atlantic. El ar putea deveni nelocuibil până la sfârșitul acestui secol, pe măsură ce nivelul mării crește din cauza schimbărilor climatice, anunță oamenii de știință.

Problema este agravată datorită ”sistemelor de drenaj neadecvate și slab întreținute”, precum și a ”creșterii urbane necontrolate”, se arată într-un raport al Institutului pentru studii de dezvoltare.

Fenomen neașteptat, care a lovit Statele Unite: Nu s-a mai văzut de la cel de-Al Doilea Război Mondial

Inundațiile paralizează activitatea economică din acest oraș, care este estimată la aproximativ 4 miliarde de dolari. Agenția hidrologică din Nigeria a prognozat că o nouă inundație catastrofală se va produce în luna septembrie, în vârful sezonului ploios.

#inundatii catastrofale, #Lagos Nigeria, #schimbari climatice, #inundatii, #cresterea nivelului marii , #fenomen
Comentarii
Poza Gigi Contra
Gigi Contra
rank 1
Exista o solutie si ea functioneaza!
Poza MyTwoCents
MyTwoCents
rank 5