Orientul Mijlociu amenințat de un pericol colosal, mai grav decât războiul: ”Aici este o răzbunare împotriva umanității”

Sambata, 06 Noiembrie 2021, ora 01:11
8600 citiri
Orientul Mijlociu amenințat de un pericol colosal, mai grav decât războiul: ”Aici este o răzbunare împotriva umanității”
Cratere uriașe s-au format lângă Marea Moartă FOTO: NWN

Chiar dacă Israelul este considerată ”Țara sfântă”, iar Ierusalimul este numit ”orașul păcii”, un pericol teribil amenință Orientul Mijlociu, în regiunea Mării Moarte. Oamenii de știință au constatat că aici au apărut și vor continua să se ivească brusc numeroase cratere primejdioase cu adâncimi de până la 10 metri, un fenomen care nu poate fi stopat.

O fotografie luată recent din satelit arată găuri pe suprafața iazurilor uscate ale Mării Moarte, de unde s-a evaporat apa, în apropiere de stațiunea Neve Zohar, potrivit Nature World News.

Apa din mare dispare de mulți ani în urma unui fenomen de neoprit, lăsând în urmă depozite uriașe de sare îngropate în sol. Petele de sare sunt dizolvate pe măsură ce scurgerile de apă provenite de la inundații filtrează suprafața pământului din regiune.

Aproximativ trei kilometri de nisip stâncos, care separă zonele termale de la Ein Gedi sunt împânzite de cratere și crăpături în sol. În nord, a apărut un adevărat deșert steril, deformat de găuri și înconjurat de un gard.

Oraș unicat pe Pământ, fără străzi și mașini: Paradisul verde cu două nivele sub pământ, nemaivăzut VIDEO

”Craterele sunt mult prea periculoase”, a spus Gidon Bromberg, directorul israelian al ONG-ului Eco Peace. El vede aceste cratere ca ”pe o răzbunare la adresa umanității, pentru comportamentul impropriu al civilizației omenești”.

”Nu vom putea niciodată să readucem Marea Moartă la trecutul său glorios. Cu toate astea, insistăm să o stabilizăm”, a spus Bromberg.

Descoperire senzațională în ochiul uman: Nimeni nu a văzut asta în sute de ani

Trebuie menționat faptul că ”Marea Moartă pierde 1 miliard de metri cubi de apă anual și trebuia să readucem în ea 200 de milioane de metri cubi. Acest lucru ar întârzia declinul, dar nu l-ar putea opri”, a spus Eran Halfi, hidrolog la Centrul de Știință Arava.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Analiză: Rolul României în războiul din Orientul Mijlociu
Analiză: Rolul României în războiul din Orientul Mijlociu
Prin România trec transporturile strategice spre Ucraina iar teritoriul țării se află în spațiul care face legătura dintre cele două conflicte, cel din Orientul Mijlociu și cel...
Israelul atacă Iranul de ziua de naștere a liderului suprem de la Teheran, Ayatollah Khamenei
Israelul atacă Iranul de ziua de naștere a liderului suprem de la Teheran, Ayatollah Khamenei
Israelul a lansat, vineri, 19 aprilie, un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în...
#cratere, #cratere aparute inexplicabil, #orientul mijlociu, #fenomene naturale uimitoare, #Marea Moarta, #Israel , #fenomen