Perseide 2021 ghid complet: Ploaia de stele cazatoare, cu sute de meteori pe ora, incepand din iulie VIDEO

Vineri, 09 Iulie 2021, ora 02:00
12228 citiri
Perseide 2021 ghid complet: Ploaia de stele cazatoare, cu sute de meteori pe ora, incepand din iulie VIDEO
Ploaia de stele cazatoare a Perseidelor FOTO: Cuba Si

Ploaia de stele cazatoare a Perseidelor va fi vizibila pe cer si in acest an, incepand cu luna iulie si in Romania. Spectacolul va incanta, din nou, pasionatii de astronomie, care vor putea vedea sute de meteori, ce vor straluci in noapte.

Daca conditiile meteorologice vor fi favorabile, iar Luna nu va lumina prea intens pe cer, atunci vom observa un show impresionant, de neuitat pentru toata lumea. Perseidele si-au luat numele de la constelatia, de unde vin roiurile de meterori, potrivit The Telegraph.

Va prezentam mai jos un ghid complet legat de Perseide, ploaia de stele cazatoare din anul 2021.

Ce sunt Perseidele

Perseidele reprezinta o ploaie de meteori, care apare atunci cand Pamantul trece prin fluxul de resturi provenite din coada unei comete. Meteorii sunt denumiti stele cazatoare, desi ei nu au nimic de-a face cu stelele.

Meteorul tipic rezulta dintr-o particula, care are dimensiunea unui fir de nisip, care se vaporizeaza in atmosfera Pamantului, intrand cu o viteza uimitoare de 215.650 de kilometri pe ora.

Orice obiect mai mare decat un strugure va produce o minge de foc, care de multe ori este insotit de o stralucire persistenta, cunoscuta sub numele de tren de meteori.

Veste uriasa pentru omenire: Au identificat locul unde se pot ascunde extraterestri

In ce perioada se vad Perseidele

Ploaia de stele cazatoare a Perseidelor are loc intre 17 iulie si 24 august 2021, putand fi vazuta de oriunde din lume, inclusiv din Romania. Fluxul de meteori este deosebit de intens in emisfera nordica a Pamantului, in orele de dinaintea diminetii.

Perseidele reprezinta unul dintre cele mai populare spectacole astronomice, pe care pasionatii il pot vedea pe cerul noptii, in timpul verii.

Zece OZN-uri filmate de NASA, langa Statia Spatiala Internationala VIDEO

Cand are loc punctul de maximum al Perseidelor

Apogeul sau punctul de maximum al Perseidelor va fi atins in noaptea din 12 spre 13 august 2021, cand numarul de meteori va ajunge la 160-200 de bucati pe ora.

In noapte de apogeu din 2021, Luna va fi plina doar 13%, iar in timpul acesta, meteorii vor scipli pe cerul verii, cand Pamantul se va ciocni de resturile de particule lasate in urma de cometa Swift-Tutlle.

Unde sunt locurile ideale pentru a vedea Perseidele

In mod surprinzator, fluxurile de meteori ale Perseidelor sunt cel mai vizibile odata cu caderea noptii, in cele mai intunecate conditii. Meteorologii sugereaza, evitarea poluarii luminoase din jurul locului de observatie.

Este recomandat sa se gaseasca zone mai putin locuibile, in mediul rural, intr-un parc, pe munte, unde puteti avea toata panorama cerului libera. Alegeti un spatiu intunecos, departe de luminile orasului si acordati-va cel putin 20 de minute, pentru a va obisnui cu bezna.

Descoperirea neobisnuita care socheaza oamenii: Un obiect cosmic care contine mult alcool VIDEO

Cum se observa Perseidele

Pentru a putea observa ploaia de stele cazatoare a Perseidelor nu aveti nevoie de un instrument astronomic, tip telescop. Va trebuie doar o patura sau ceva pe care sa stati intins, eventual un sac de dormit sau un sezlong.

E bine sa purtati o imbracaminte mai groasa, daca noptile din iulie si august sunt mai racoroase. Pentru a vedea cat mai multi meteori, trebuie sa priviti cerul cel putin o ora, conform Observatorului astronomic de la Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Perseidele, #perseide ploaie stele pamant, #ploaie stele, #ploaie stele cazatoare Perseide, #ploaie stele Romania , #fenomen