Ploaie de stele cazatoare in noaptea de 6 spre 7 mai. Meteoritii provin din coada cometei Halley VIDEO

Joi, 06 Mai 2021, ora 14:50
5151 citiri
Ploaie de stele cazatoare in noaptea de 6 spre 7 mai. Meteoritii provin din coada cometei Halley VIDEO
Ploaia de stele din coada cometei Halley FOTO: sci news

O ploaie de stele cazatoare, denumita Eta Aquaride, se va putea vedea in noaptea de 6 spre 7 mai pe cerul Romaniei, un adevarat spectacol pentru pasionatii de astronomie.

Trebuie mentionat faptul ca meteoritii stralucitori de pe bolta cereasca sunt bucati care provin din coada Cometei Halley.

Evenimentul anual poate fi vizionat cu ochiul liber, fara a fi nevoie de un telescop, insa expertii recomanda observarea acestui fenomen dintr-o zona libera, din afara orasului, pentru a avea o vizibilitate perfecta, potrivit Daily Mail.

Show-ul oferit de ploaia de stele cazatoare Eta Aquaride este rezultatul trecerii Pamantului printr-un nor, care contine resturi lasate in urma de Cometa Halley, in timpul ultimei sale calatorii prin Sistemul nostru Solar, din anul 1986.

NASA a anuntat ca pentru a vedea meteoritii trebuie "sa dispunem de un scaun confortabil" si sa fim pregatiti sa stam cateva ore, pentru a asista la impresionantul spectacol de pe bolta cereasca.

Astronomii au comunicat faptul ca acest curent de meteoriti Eta Aquaride va aduce pe cer aproximativ 40 de stele cazatoare pe ora, iar apogeul pentru aceasta ploaie de stele cazatoare Eta Aquaride va fi in noaptea de 6 spre 7 mai 2021.

Ploaia de stele cazatoare Eta Aquaride a Cometei Halley

"Constelatia Varsatorului, care gazduieste radiantul Eta Aquaride, se gaseste mai sus pe cer in emisfera sudica decat in cea nordica. Pentru cele mai bune conditii de vizionare a spectacolului nocturn, trebuie sa gasiti o zona izolata, departe de luminile orasului si de alte surse, care va pot afecta observarea".

Ploaia de meteoriti Eta Aquaride este recunoscuta pe plan mondial, in special datorita stelelor cazatoare foarte rapide, care se deplaseaza cu viteze de pana la 70 de kilometri pe ora, potrivit Travel Leisure.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#ploaie de stele, #stele cazatoare Eta Aquaride, #fenomen astronomic , #fenomen
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Ploaie de stele cazatoare....