Presedintele Microsoft avertisment dur pentru omenire: "Lumea se va transforma intr-o dictatura in 2024"

Sambata, 29 Mai 2021, ora 02:00
28890 citiri
Presedintele Microsoft avertisment dur pentru omenire: "Lumea se va transforma intr-o dictatura in 2024"
Inteligenta artificiala FOTO: Shutterstock

Brad Smith, presedintele Microsoft, trage un semnal de alarma pentru intreaga lume, avertizand ca viata va deveni asemanatoare celei descrise in romanul "1984" al lui George Orwell, in care societatea va supraveghea in masa omenirea, prin folosirea inteligentei artificiale.

Americanul, in varsta de 62 de ani, a declarat in cadrul emisiunii Panorama de la BBC, ca este nevoie de legi care sa controleze inteligenta artificiala, altfel guvernantii vor transforma lumea intr-o dictatura, potrivit Daily Mail.

Smith a afirmat ca "va fi dificil pentru parlamentari sa fie la curent cu inteligenta artificiala (AI - artificial intelligence-n.a.) si cu tehnologia de supraveghere care avanseaza rapid".

In cadrul emisiunii televizate, sunt prezentate dovezi "socante si ingrozitoare", care arata cum China isi foloseste AI pentru a-si monitoriza populatia, inclusiv tehnologia care pretinde ca este capabila sa "recunoasca emotiile" si sa determine vinovatia.

Un inginer de sofware chinez a dezvaluit, sub protectia anonimatului, ca "a ajutat la instalarea sistemului in sectiile de politie din provincia Xinjiang", in care locuiesc 12 milioane de uiguri, in principal musulmani.

China si SUA in cursa pentru intaietate in tehnologia inteligentei artificiale

Astfel, China spera sa devina liderul mondial in privinta tehnologiei AI pana in anul 2030, ea avand inregistrate mai multe brevete in acest domeniu decat Statele Unite.

"Imi amintesc in permanenta lectiile lui George Orwell din cartea sa "1984". Stiti povestea fundamentala... era despre un guvern care putea vedea orice, ce facea oricine si auzea tot ce vorbea lumea.

Ei bine, asta nu s-a intamplat in 1984, dar daca nu suntem atenti, asta s-ar putea intampla in 2024", a spus Smith la BBC.

Faimosul fizician Stephen Hawking surprinde omenirea si dupa moarte: Lumea noastra este o iluzie

Trebuie mentionat faptul ca nu numai China foloseste AI pentru supravegherea oamenilor. Si Statele Unite utilizeaza tehnologia Google de recunoastere a imaginilor, care ajuta la distingerea oamenilor si a obiectelor din drone.

Acest fapt s-a petrecut in cadrul Proiectului Maven, iar folosirea acestuia de armata americana a dus la demisia mai multor angajati de la Google, ca o forma de protest. Ulterior, Google s-a retras din proiect, insa Pentagonul a gasit alti parteneri in Silion Valley.

Un fizician celebru de la Harvard avertizeaza: Civilizatiile extraterestre sunt capabile sa distruga Pamantul

Un alt expert, profesorul britanic Stuart Russell de la Universitatea California din Berkeley, a declarat ca "suntem la o rascruce de drumuri pentru rasa umana.

Daca reusim asa cum trebuie, ar putea fi o epoca de aur, am putea aboli saracia si bolile. Daca gresim, noi am putea crea o dictatura globala, am putea chiar pierde controlul lumii prin propria noastra tehnologie".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft se pregătește să prezinte noi funcții de inteligență artificială
Microsoft se pregătește să prezinte noi funcții de inteligență artificială
Microsoft se pregătește să prezinte noi capabilități de inteligență artificială la conferința anuală Microsoft Build, programată între 21 și 23 mai. Evenimentul va marca un moment...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#inteligenta artificiala, #Microsoft, #China SUA, #tehnologie, #supraveghere video, #dictatura , #fenomen