Asteroizii, pericolul din spatiu ce pandeste in permanenta Pamantul. Cum pregateste NASA evitarea unor catastrofe VIDEO

Sambata, 24 Aprilie 2021, ora 01:55
2919 citiri
Asteroizii, pericolul din spatiu ce pandeste in permanenta Pamantul. Cum pregateste NASA evitarea unor catastrofe VIDEO
Un asteroid ce loveste Pamantul FOTO: firstpost

Agentia Spatiala americana estimeaza ca in spatiu exista 2.100 de asteroizi de peste 1 kilometru in diametru si 320.000 mai mari de 100 de metri, care pot produce oricand o catastrofa pe Pamant. NASA va efectua saptamana viitoare un exercitiu de simulare a impactului unui asteoird asupra Terrei.

Scenariul va fi condus de Laboratorul Jet Propulsion din Pasadena, California, impreuna cu alte institutii din Statele Unite si agentii spatiale internationale partenere ale investigatiei referitoare la observarea obiectelor periculoase din preajma Pamantului, potrivit NASA.

Vor participa oficiali, manageri care gestioneaza situatiile de urgenta, dar si persoane care raspund de predictia impactului asteroizilor. Tot exercitiul va contine toate datele legate de o posibila lovitura catastrofala a unui astfel de corp spatial periculos.

Scenariul se va desfasura in cadrul celei de-a 7-a Conferinta Planetara de Aparare Planetara, gazduita de Organizatia Natiunilor Unite, in cooperare cu Agentia Spatiala Europeana, incepand de luni 26 aprilie 2021, timp de cinci zile.

"Exercitiile de impact ale unui asteroid sunt ipotetice, dar ofera oportunitati de organizare privind modul cum vom putea raspunde in cazul in care un asteroid considerat cu o sansa semnificativa va lovi Pamantul", a declarat dr. Paul Chodas, director al CNEOS (Center for Near Earth Object Studies).

Actiunea trebuie pregatita in amanuntime si ea implica coordonarea a mai multor Agentii Spatiale si a altor institutii guvernamentale din toata lumea. "De fiecare data cand participam la un exercitiu de aceasta natura, aflam mai multe despre cine sunt jucatorii cheie intr-un eveniment care poate produce un dezastru globalT, a spus Lindley Johnson, ofiterul de aparare planetara al NASA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
China folosește programe civile pentru a ascunde obiective militare în spațiu, susține șeful NASA
China folosește programe civile pentru a ascunde obiective militare în spațiu, susține șeful NASA
Şeful agenţiei spaţiale americane NASA, Bill Nelson, a declarat miercuri în Congres că China foloseşte programe civile pentru a ascunde obiective militare în spaţiu, relatează DPA....
#asteroizi impact Pamant, #asteroizi, #impact asteroid Pamant, #NASA , #fenomen