Ce se întâmplă când Soarele va muri: Pe Pământ va veni sfârșitul omenirii. Când este preconizat VIDEO

Sambata, 16 Octombrie 2021, ora 05:00
3646 citiri
Ce se întâmplă când Soarele va muri: Pe Pământ va veni sfârșitul omenirii. Când este preconizat VIDEO

O echipă de oameni de știință de la Universitatea Tasmania din Hobart, Australia, a observat un fenomen astronomic similar celui care ar duce la moartea Soarelui, descoperind noi informații. Astfel, astrul nostru se va transforma într-o gigantică stea roșie și apoi va distruge Mercur și Venus, iar Pământul ar putea supraviețui, dar va veni sfârșitul omenirii.

Experții au putut observa un gigantic gazos, care orbita în jurul unei stele pitice albe în Calea Lactee, oferind noi indicii despre ce se va întâmpla în sistemul nostru solar, când Soarele va muri, în cele din urmă, potrivit The Guardian.

Planeta îndepărtată de dimensiunea lui Jupiter, a reușit să supraviețuiască morții stelei sale gazdă. Oamenii de știință afirmă că descoperirea este în concordanță cu calculele anterioare, conform cărora mai mult de jumătate din stelele pitice albe ar putea avea planete gigantice similare, care orbitează în jurul lor.

Experții vorbesc despre erupția apocaliptică a vulcanului Yellowstone: Poate îngropa America în cenușă, dar NASA are un plan de salvare VIDEO

Deși fenomenul fusese prezis de cercetători, el nu a mai fost observat niciodată. ”Prezicem că această planetă se află la o distanță de pitica albă de 2,5 – 6 ori intervalul dintre Pământ și Soare”, a spus Joshua Blackman de la Universitatea Tasmania.

Descoperirea a aruncat o lumină asupra ceea ce se va întâmpla, când Soarele va rămâne fără combustibil. ”Este prima dată când găsim un sistem care seamănă cu ceea ce așteptăm să se petreacă cu sistemul nostru solar, în cinci sau șase miliarde de ani”.

Noul avion revoluționar de pasageri: New York-Londra în doar 3 ore și 41 de minute, jumătate din cât durează astăzi VIDEO

În acest timp, Soarele se va extinde și ”se va transforma într-o gigantică roșie, apoi va distruge planetele interioare, probabil Mercur și Venus vor fi devastate. Pământul ar putea supraviețui, dar nu va mai fi locuibil”, a spus astronomul.

Citeste si:
Un faimos fizician britanic trimite un avertisment lumii: ”Sfârșitul timpului este inevitabil” VIDEO
Un faimos fizician britanic trimite un avertisment lumii: ”Sfârșitul timpului este inevitabil” VIDEO
Celebrul fizician Brian Cox s-a reîntors la televiziunea BBC, cu documentarul ”Universul: Unde totul începe și se sfârșește” (Universe: Where everything begins and ends”. El trimite un...
Totul despre eclipsa totală de Soare de azi. Când și unde poate fi observată
Totul despre eclipsa totală de Soare de azi. Când și unde poate fi observată
La 4 decembrie 2021 are loc o eclipsă totală de Soare vizibilă din sudul Australiei, sudul Africii, sudul Americii de Sud, Pacific, Atlantic, Oceanul Indian şi Antarctica. Eclipsele de...