Ce se întâmplă dacă lumea intră în colaps: Care sunt cele cinci țări, unde poți supraviețui Apocalipsei VIDEO

Joi, 05 August 2021, ora 01:00
51963 citiri
Ce se întâmplă dacă lumea intră în colaps: Care sunt cele cinci țări, unde poți supraviețui Apocalipsei VIDEO
Cascada Bridal Veil din Noua Zeelandă, o oază de supraviețuite în cazul unui colaps al civilizației FOTO:Holger Detje

Oamenii de știință de la Institutul Global Sustainability din Cambridge, Marea Britanie au analizat posibilul colaps al civilizației umane de pe Pământ, examinând o serie de factori, care ar duce la acest scenariu. În final, ei au stabilit că doar câteva țări din lume ar fi capabile să supraviețuiască, identificând Noua Zeelandă ca fiind cel mai bun loc de pe planeta noastră, ce ar face față unei probabile catastrofe mondiale.

Lucrarea a analizat mai multe elemente care ar putea provoca prăbușirea societății omenești, precum distrugerea ecologică, epuizarea resurselor naturale ale lumii și creșterea populației mondiale, potrivit MDPI.

Apoi, cercetătorii au examinat țările din prezent, folosind datele puse la dispoziție de Universitatea Notre Dame privind Indexul Global de Adaptare și au stabilit care ar fi cele mai prielnice dintre acestea, în timpul ”decomplexificării” lumii, pe care am fi obligați să o vedem ca pe un colaps.

Experții explică termenul decomplexificare ca o defalcare treptată sau bruscă a multiplelor sisteme suprapuse, care mențin lumea așa cum o cunoaștem, inclusiv prin prăbușirea lanțurilor de aprovizionare, a acordurilor internaționale și a structurilor financiare globale. Sau cu alte cuvinte, globalizarea, dar în sens invers.

Studiul a fost realizat de către Nick King și de profesorul Aled Jones, ambii de la Global Sustainability Institute al Universității Ruskin din Cambridge, Marea Britanie. Ei au găsit, prin analiza complexă efectuată, că Noua Zeelandă ar fi cel mai bun loc de pe Pământ, care ar face față unui colaps al civilizației umane. Aceasta datorită următorilor factori: populația redusă, potențial geotermal și hidroelectric ridicat, precum și zone întinse de terenuri agricole.

Pe locurile următoare, în topul țările prielnice, care pot supraviețui, în cazul unei Apocalipse globale, au fost, în ordine: Islanda, Marea Britanie, Australia (Tasmania) și Irlanda, care îndeplinesc caracteristici favorabile.

Alarmă în rândul a 14.000 de oameni de știință: Pământul își pierde semnele vitale

Marea Britanie prezintă o imagine mai complexă și are un potențial mai puțin favorabil, în ansamblu. Toate cele cinci țări enumerate sunt insule sau un continent-insulă și prezintă o influență puternică a climei oceanice, precum și o variație scăzută a temperaturilor și precipitațiilor.

”Sunt posibile schimbări semnificative în următorii ani și decenii (în lume -n.a.). Impactul schimbărilor climatice, inclusiv creșterea frecvenței secetei și inundațiilor, a temperaturilor extreme, cât și o migrație mai mare a populației, care ar putea dicta severitatea acestor modificări”, a spus Aled Jones.

Descoperire neobișnuită în interiorul Pământului: Anomalia care crește inexplicabil, în adâncuri VIDEO

Citește și:
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
În ciuda promisiunilor și „urgențelor” prezentate de coaliția de guvernare PSD-PNL la finalul anului trecut, mai multe subiecte de interes public au fost amânate în repetate rânduri ori...
Rezoluție în Parlamentul European pentru intrarea României în Schengen: ”O nedreptate care vulnerabilizează UE”
Rezoluție în Parlamentul European pentru intrarea României în Schengen: ”O nedreptate care vulnerabilizează UE”
Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a anunțat miercuri, 22 martie, că va exista o rezoluţie pentru intrarea României şi Bulgariei în Schengen în Parlamentul European, propunerea sa în acest...
#colapsul civilizatiei umane, #Apocalipsa sfarsitul lumii, #sfarsitul lumii, #prabusirea societatii umane, #tari supravietuire , #fenomen