Ziare.com

20% din populatia Globului, rezultatul relatiilor sexuale dintre rude apropiate

de Mihaela Vintila
Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 14:43

   

20% din populatia Globului, rezultatul relatiilor sexuale dintre rude apropiate
Mai mult de 1,1 miliarde de oameni sunt fie casatoriti cu rude apropiate, fie sunt urmasi ai acestui tip de casatorii, sustine un cercetator australian. Asta, in conditiile in care populatia Globului atinge cifra de 7 miliarde.

Alan Bittles, de la Universitatea Murdoch, din Perth, Australia, arata, in cartea sa rezultata dupa 35 de ani de cercetari, "Consanguinity in Context", ca aceste casatorii consangvine se practica mai ales in comunitatile de musulmani, budisti, crestini, hindusi si evrei, relateaza jurnalistii de la stuff.co.nz.

Cercetatorul australian spune ca, mai nou, astfel de uniuni consensuale sunt din ce in ce mai des intalnite in Austalia, din cauza migratiei.

Tot el sustine ca sunt exagerate riscurile genetice pentru descendenti si ca, in acele cazuri cand se nasc copii cu defecte, de vina sunt, de regula, factorii non-genetici. Realitatea dovedeste, potrivit expertului australian, ca marea majoritate a copiilor proveniti din casatoriile dintre veri primari sunt sanatosi.

Cercetarile sale arata ca moartea infantila sau bolile grave afecteaza 4-5% dintre copiii proveniti de la cuplurile consangvine. Asta, in conditiile in care astfel de casatorii sunt intalnite in tarile cu o economie slaba, unde, de regula, saracia are un impact devastator asupra sanatatii localnicilor.

"Am descoperit, dupa ani de cercetari, ca riscurile in ceea ce priveste sanatatea, asociate casatoriilor consangvine, au fost exagerate din cauza unor cercetari anterioare incorect realizate, cercetari care au permis factorilor non-genetici sa influenteze rezultatul referitor la sanatate", a subliniat Bittles.

El arata ca sunt mai multe avantaje de ordin material si spiritual- in sensul ca in astfel de casatorii se intaresc legaturile de familie si sunt pastrate averile.
Cercetatorul australian spune ca, mai nou, astfel de uniuni consensuale sunt din ce in ce mai des intalnite in Austalia, din cauza migratiei.

Divergente

In 2011, un cercetator in genetica din Statele Unite arata ca, potrivit unor studii efectuate in 2002, riscul de aparitie a malformatiilor congenitale la copiii nascuti dintr-o casatorie intre veri este mult mai scazut decat la restul copiilor, potrivit ScienceDaily.

Pe de alta parte, intr-un articol aparut in anul 2004 in presa romaneasca, era citat dr. Constantin Lupu, cel dintai medic din Romania care a efectuat si publicat studii in domeniul cosangvinarii, care a descoperit trei noi boli la populatiile cosangvine: Neuropatia ereditara senzorio-motorie, Sindromul de neuropatie cu cataracta congenitala si dismorfism facial si Oftalmo-neuropatia de Orsova.

Testele din timpul cercetarilor de atunci au fost trimise la studiu chiar in Perth, Australia, de unde acum cercetatorul Alan Bittles vine cu alte statistici si studii.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5816 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Se intampla

mai ales in comuniattile mici si conservatoare asa cume cea aromana.Sunt foarte multi degenerati si multi barbati sterili.

 

Ai zis ceva de conservatori, sau mi s-a parut?

Dimorfism facial, neuropatie... pai astia-s uslamishtii!

Pai d-aia au creat USL, ca sa fie haita mai mare..

...si riscul de consangvinitate mai redus :-)


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor