Autismul, legat de erorile genetice

Sambata, 12 Iunie 2010, ora 09:13
2934 citiri
Autismul, legat de erorile genetice

Un nou studiu a relevat faptul ca erorile genetice sunt legate de autism, o descoperire care ar putea duce la strategii pentru a trata una dintre cele mai misterioase maladii.

O echipa internationala de cercetatori, coordonata de un om de stiinta de la Stanford, a anuntat in aceasta saptamana ca a identificat zeci de erori genetice legate de 5 - 10% dintre cazurile de autism. Aceste erori - cauzate de bucati lipsa sau duplicate de ADN - interfereaza cu sistemul de mesaje al creierului, potrivit MercuryNews.com.

"Speranta este ca, daca stim care gene si care carari genetice sunt implicate in autism, atunci putem sa ne concentram mai bine pe tratarea lor", a declarat dr. Joachim Hallmayer, de la Centrul pentru Cercetarea Autismului de la Stanford.

Hallmayer a organizat proiectul Genome pentru studierea autismului, ce a analizat datele de la 1.000 de persoane autiste din 11 tari.

Cazurile de gemeni autisti sau de autism in familie au demonstrat faptul ca autismul este genetic, dar nu se descoperisera inca genele care erau de vina. Se stie acum insa ca autismul nu are legatura cu vaccinurile sau cu felul in care parintii si-au crescut copilul.

Oamenii de stiinta care au lucrat la acest poiect au analizat indivizi cu o forma de autism care se caracterizeaza prin izolare sociala, probleme de vorbire si miscari ciudate si repetitive. Rezultatele au fost comparate cu genele persoanelor sanatoase.

Rezultatul a fost ca indivizii cu autism au de 1,7 ori mai multe erori miscroscopice inscrise in genom. Unele dintre erori erau mostenite de la parinti, altele erau complet noi.

Genele afectate de erori sunt cunoscute pentru legatura lor cu dizabilitatile mentale.

"Problema este mult mai complexa decat credeam", a declarat Hallmayer.

Chiar daca motivele sunt variate, toate ar putea afecta doar cateva carari biochimice si psihologice, iar acele carari, ce afecteaza vorbirea, comportamentul sau cunoasterea, pot fi tratate prin terapie.

O intelegere completa a autismului va necesita o analiza si mai completa a indivizilor afectati, a adaugat Hallmayer.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
#autism gene erori, #autism genetica tratament, #autism studiu genetica , #genetica