Descoperire de proportii: Cu un pas mai aproape de nemurire

Vineri, 08 Noiembrie 2013, ora 13:19
6200 citiri
Descoperire de proportii: Cu un pas mai aproape de nemurire
Foto: bebrainfit

Oamenii de stiinta americani au descoperit o asa-numita "fantana a tineretii", dupa ce au descifrat misterul vindecarii rapide a ranilor din prima parte a vietii oamenilor. Descoperirea va ajuta ca procesul de imbatranire sa fie incetinit, iar viata oamenilor sa fie prelungita.

Cercetatorii au descoperit doua dintre genele implicate in regenerarea tesuturilor, potrivit The Independent.

Oamenii de stiinta considera ca genele numite Lin28a si IMP1 sunt concepute pentru a fi deosebit de active in timpul primelor etape de viata si regreseaza odata cu varsta, ceea ce ar putea explica de ce vindecarea ranilor la persoanele in varsta dureaza mai mult decat la tineri, dar si modul in care se produce imbatranirea.

Una dintre echipele de cercetare a fost condusa de dr. George Daley de la Spitalul de copii din Boston si de la Harvard Mediacl School. "Pare ceva science-fiction, dar gena Lin28a ar putea reprezenta un fel de cocteil de vindecare, care ofera adultilor repararea tesuturilor superioare", a declarat Daley, care a efectuat studiul pe soareci.

"Cea mai importanta concluzie a mea este ca gena Lin28a imbunatateste vindecarea ranilor si repararea tesuturilor si, astfel, in viitor, aceasta s-ar putea traduce in vindecarea rapida a ranilor dupa interventiile chirurgicale sau traumatismele suferite de pacienti", a explicat Daley.

Regenerarea inceata a tesuturilor si repararea lor in timp indelungat reprezinta unele dintre semnalele distincte ale imbatranirii. Descoperirea ar putea duce la imbunatatirea unor tratamente anti-imbatranire.

Cea de-a doua gena, IMP1, produce o proteina care se leaga de moleculele ARN, dar in acest caz ea reuseste sa auto-reinnoiasca celulele stem cheie din timpul dezvoltarii fetale si din timpul repararii tesuturilor din perioada batranetii, a declarat Hao Zhu de la Universitatea Texas din Dallas.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#descoperire fantana tineretii, #incetinirea procesului imbatranire, #gene implicate regenerarea tesuturilor, #elixir tinerete , #genetica