Dovada ca sefii se nasc, nu se formeaza

Miercuri, 16 Ianuarie 2013, ora 13:17
5974 citiri
Dovada ca sefii se nasc, nu se formeaza

Pentru unii a conduce e o a doua natura, in timp ce altii fac eforturi majore pentru a se impune, iar sefia vine la pachet cu mai mult stres decat ar fi justificat. Un studiu recent a aratat ca, intr-adevar, unii se nasc pentru a fi lideri, iar acest talent le este inscris chiar in ADN.

Conform unui studiu publicat de jurnalul Leadership Quarterly, exista o secventa ADN care, daca este prezenta, "tradeaza" predispozitia catre sefie, relateaza Medical Daily. Gena rs4950, care se mosteneste, este gena oamenilor care isi asuma responsabilitati, care nu se simt confortabil in postura de subalterni.

Cercetatorii britanici, cei care au realizat studiul, au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au analizat mostre de ADN de la 4.000 de persoane si le-au chestionat cu privire la cariera.

Chiar daca este adevarat ca multe trasaturi necesare unui lider se dobandesc pe parcurs, daca baza nu exista, degeaba, spun cercetatorii de la University College London.

Urmatoarele studii vor arata probabil si cum interactioneaza aceasta gena cu alti factori, pentru a duce la succesul in cariera, care pentru multi se traduce prin a fi lider.

Citeste si:
Florin Cîțu anunță că PNL nu renunță la ideea de guvern minoritar și acuză USR și PSD de „lipsă de concesie” VIDEO
Florin Cîțu anunță că PNL nu renunță la ideea de guvern minoritar și acuză USR și PSD de „lipsă de concesie” VIDEO
Președintele PNL Florin Cîțu a declarat joi, 28 octombrie, că partidul său nu și-a schimbat mandatul și că merge mai departe cu un guvern minoritar, alături de UDMR. Acesta a acuzat apoi...
Doi păpușari și o marionetă
Doi păpușari și o marionetă
Deși domnul Cîțu spune că toate opțiunile sunt pe masă, în realitate, singura opțiune, până în acest moment, pe care cel care a provocat criza prelungită în care România se zbate ar...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
GABIERUL
rank 5
La NOI, Romanii Procesul este INVERSAT ...