Premiera revolutionara: Un cercetator a creat prima forma de viata artificiala

Autor: PLAYTECH
Luni, 11 Decembrie 2017, ora 23:04
7952 citiri
Premiera revolutionara: Un cercetator a creat prima forma de viata artificiala

Un cercetator a reusit una dintre cele mai spectaculoase performante din domeniul stiintei: a creat o forma de viata artificiala in laborator.

Dupa ce acesta a adaugat bazele nucleotidice X si Y la alfabetul genetic natural al bacteriei E. coli, ADN-ul a generat noi proteine.

In centrul intregii vieti pe Pamant se afla molecula de acid dezoxiribonucleic (ADN). Din diferite combinatii ale bazelor nucleotidice al ADN-ului, adenina (A), citozina (C), guanina (G) si timina (T), vin diferitele expresii genetice ale unei fiinte vii. Insa se pare ca mai exista loc si de altele.

In 2014, biologul chimic Floyd Romesberg a facut asta. El si echipa lui de la Institutul de Cercetare Scripps din California au extins alfabetul genetic natural pentru a include un X si un Y intr-o tulpina de bacterii E. coli.

Acum, ei au dus acest proiect mult mai departe.

In acest nou studiu, Romesberg si colegii lui demonstreaza modul in care tulpina lor partial sintetica de E. coli poate procesa instructiunile din bazele sale nucleotidice suplimentare X si Y pentru a genera noi proteine. Este pentru prima data cand o celula a recunoscut o proteina folosind altceva decat G, C, A sau T.

Afla cum a reusit acest om sa faca o miscare de geniu!

#celula viata artificiala, #studiu viata artificiala, #studiu ADN , #genetica