Recicleaza sau arzi in Iad!

Luni, 10 Martie 2008, ora 18:13
3500 citiri
Recicleaza sau arzi in Iad!

Vaticanul a reactualizat lista celor sapte pacate mortale, anunta The Guardian, care il citeaza pe monseniorul Gianfranco Girotti, un apropiat al Papei Benedict. Mandria, invidia, lacomia, desfranarea, mania, avaritia si lenea au devenit, potrivit modernizarii listei pacatelor mortale, poluarea, modificarea genetica, experimentele pe oameni, provocarea de nedreptate sociala, de saracie, imbogatirea peste orice limite si consumul de droguri. Scopul acestei noi liste, potrivit Vaticanului, este sa ii faca pe credinciosi sa realizeze ca viciile lor au efecte si asupra altor oameni.

Astfel, daca nu reciclati pungile de plastic, atunci probabil veti ajunge sa va petreceti eternitatea in Iad, spune Vaticanul, care listeaza poluarea intre cele sapte pacate mortale ale vremurilor moderne.

Monseniorul Gianfranco Girotti a declarat ziarului Osservatore Romano, publicatia oficiala a Vaticanului, ca pacatele de moarte clasice au o dimensiune "ceva mai individuala", iar noile pacate ii afecteaza si pe cei din jur, au o rezonanta sociala, nu doar individuala.

"Acum, mai mult ca niciodata, trebuie sa dam atentie pacatelor noastre", adauga el.

Potrivit doctrinei romano-catolice, pacatele de moarte sunt o incalcare grava a legii lui Dumnezeu si duc la chinuri eterne daca nu sunt urmate de pocainta prin confesiune.

Citeste si:
Decizie fără precedent luată de Vatican din cauza pandemiei
Decizie fără precedent luată de Vatican din cauza pandemiei
Comisia Pontifică pentru Statul Cetății Vaticanului a anunțat că, începând cu 1 octombrie, toți cetățenii care vizitează acest teritoriu trebuie să prezente un certificat verde....
Certificatul verde devine obligatoriu la Vatican din 1 octombrie
Certificatul verde devine obligatoriu la Vatican din 1 octombrie
De la 1 octombrie, intrarea în Vatican va fi permisă numai cu „green pass-ul”, scrie agenția ANSA. Decizia a fost luată de Comisia Pontificală pentru statul Vatican. „Începând...
Sursa: Ziare.com