Se cauta femeie aventuroasa care sa nasca un bebelus de Neanderthal

Luni, 21 Ianuarie 2013, ora 17:59
7487 citiri
Se cauta femeie aventuroasa care sa nasca un bebelus de Neanderthal

Un profesor de la prestigioasa Harvard este in cautarea unei "femei aventuroase", care sa nasca un bebelus cu ADN de la un om de Neanderthal.

Profesorul George Church viseaza de multa vreme sa readuca in acest fel la viata acest precursor al omului modern. Oricat ar parea de fantezist planul sau, profesorul Church este unul dintre cei mai mari geneticieni ai momentului. Acesta este de parere ca mostrele de os prelevate de la neanderthalieni sunt suficiente pentru a reconstrui ADN-ul acestei rude indepartate a omului modern.

Totusi, chiar profesorul de 58 de ani are dubii in ceea ce priveste reusita planului sau, relateaza The Independent. Intr-un interviu acordat Der Spiegel, acesta recunoaste ca reusita depinde de o serie intreaga de factori. Intai, se incearca crearea de ADN artificial pe baza codului genetic obtinut din mostrele de os, dupa care acesta trebuie inoculat in celule stem.

Ulterior, aceste celule vor fi injectate intr-un embrion uman aflat in primele stadii ale vietii. Dupa cateva zile de dezvoltare in laborator, embrionul va fi implantat unei femei, ce va deveni mama-surogat.

Profesorul Church este unul dintre oamenii de stiinta care au reusit sa descifreze ADN-ul uman, el fiind de parere ca retrezirea la viata a neanderthalienilor ar avea beneficii majore pentru umanitate.

Acesta este de parere ca rezultatul nu va fi in niciun caz o "bruta primitiva", asa cum omul de Neanderthal este numit adesea, ci o fiinta inteligenta, poate chiar cu o inteligenta superioara celei a oamenilor moderni.

Desi disparut in urma cu 33.000 de ani, omul de Neanderthal folosea deja unelte de baza si se crede ca creierul sau era de aceeasi marime cu al nostru. Profesorul Chruch este de parere ca, in cazul unei epidemii, de exemplu, felul sau de a gandi ar putea fi benefic.

Clonarea umana este ilegala in multe tari, insa metoda propusa de Church ar putea sa nu intre sub incidenta acestei legi.

Exista insa destule voci care spun ca, chiar si daca se va obtine un pui de neanderthalian, sistemul imunitar al acestuia nu ar fi pregatit pentru bolile moderne, asa ca fiinta nu ar rezista. In plus, in procesul "creatiei" unei astfel de fiinte ar putea aparea defectele congenitale, pe langa faptul ca mama-surogat ar putea avea de suferit.

Citeste si:
Dacian Cioloș anunță că USR nu va vota un guvern minoritar condus de Nicoale Ciucă
Dacian Cioloș anunță că USR nu va vota un guvern minoritar condus de Nicoale Ciucă
Președintele USR Dacian Cioloș a anunțat joi dimineață, 21 octombrie, că USR nu va vota un eventual guvern minoritar din care să nu facă parte, chiar dacă liberalii vin cu o altă...
Primele tensiuni în PSD. Vasile Dîncu și Dumitru Buzatu au cerut ca partidul să nu-l voteze pe Ciucă SURSE
Primele tensiuni în PSD. Vasile Dîncu și Dumitru Buzatu au cerut ca partidul să nu-l voteze pe Ciucă SURSE
Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, și Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, au cerut în ședința Biroului Permanent al partidului ca PSD să nu...
Sursa: Ziare.com