Copii care au supravietuit in mod miraculos unor accidente grave (Video, Galerie foto)

Marti, 29 Ianuarie 2013, ora 18:52
5198 citiri
Copii care au supravietuit in mod miraculos unor accidente grave (Video, Galerie foto)

Exista uneori situatii limita, in care viata unui om este amenintata pe neasteptate, iar salvarea pare imposibila. Cand finalul este unul fericit, totul pare a fi un miracol.

Va prezentam mai jos o serie de astfel de evenimente, in care copiii sunt protagonistii. Este vorba de cateva povesti incredibile - si totusi adevarate - in care copiii au supravietuit miraculos unor accidente grave, conform mom.me.

Fetita care a inghitit 37 de magneti

Academia Americana de Pediatrie a atras atentia asupra riscului reprezentat de magneti, un caz impresionant fiind cel al unei fetite de trei ani din Portland.

Fetita, pe nume Payton, s-a plans de o durere puternica la stomac, iar parintii ei au dus-o imediat la spital. Doctorii au descoperit ca fetita avea 37 de magneti mici care ii gaureau stomacul si intestinele. Medicii au operat-o, inlaturand cu succes toate corpurile straine.

Salvare din ocean

Dale, impatimit inotator in ciuda varstei fragede, se afla in apele Oceanului Pacific cand a fost prins de un curent, iar timp de 25 de minute nu a putut iesi la suprafata.

Baiatul a fost salvat de o fetita de 12 ani si de o echipa de voluntari, iar apoi i-a fost facuta resuscitare cardio-pulmonara.

A fost dus la spital unde i s-a indus coma. Medicii aproape ca nu-i mai dadeau nicio sansa, insa Dale si-a revenit in intregime.

Cadere de la etajul sase

Joey, un baiat de patru ani din Miami, a cazut de la etajul sase al unui imobil, dupa ce s-a catarat pe balcon. Socul caderii a fost atenuat de cativa copaci aflati in apropiere si, in loc sa atinga trotuarul, baiatul a cazut pe o portiune de pamant afanat, unde se lucrase recent, asa scapand cu viata.

Ajuns la spital, Joey a starnit uimirea doctorilor, dupa ce acestia au realizat ca nu avea niciun os rupt, nicio hemoragie interna si nicio rana grava. La patru ore dupa cadere, Joey a mancat cartofi prajiti.

Prins sub tren

O femeie din Australia, aflata in subsol, la metrou, nu a fost atenta un moment la caruciorul pentru copii pe care il tinea, astfel ca acesta a luat-o la vale si a cazut pe sinele trenului, chiar cand unul se indrepta catre statie.

Pasagerii terifiati s-au temut ca vor fi martorii unei tragedii, bebelusul de sase luni fiind ca si mort. Cand a fost, insa, scos de sub tren, surpriza acestora a fost imensa vazand ca acesta nu doar ca era in viata, insa avea doar un cucui.

Inima i s-a oprit

Sean, un baietel de 12 ani, juca pe pozitia de prinzator in Little League. In timpul unui joc, a fost lovit in piept de o minge, moment in care inima i s-a oprit, iar Sean a cazut la pamant.

Antrenorii i-au facut resuscitare cardio-pulmonara, readucandu-l la viata. Baiatul a fost dus cu un elicopter la un spital din Philadelphia, unde si-a revenit in intregime.

Problema medicala de care a suferit Sean, numita commotio cordis, este fatala in 85% din cazuri.

I-a intrat un bat in ochi si creier

La o cresa din Phoenix, Alonzo se juca cu un bat de lemn si, din greseala, a cazut pe acesta cu fata. Batul i-a intrat direct in ochi si apoi zece centimetri in creier.

Baiatul a fost dus la urgenta la spital si a fost operat imediat. Dupa cinci ore de interventie chirurgicala, doctorii au scos batul si le-au spus parintilor ca baiatul isi va reveni complet.

Salvata dintr-o fantana

In 1987, Jessica McClure, o fetita de 18 luni, a cazut intr-o fantana, la 6,7 metri sub pamant. Fantana avea o latime de 0,2 metri.

Operatiunea de salvare a fetitei a durat mai mult de 58 de ore. Medicii i-au facut apoi 15 operatii, iar Jessica si-a revenit miraculos. Astazi, Jessica are 25 de ani si este o tanara normala.

Infectie rara cu virusul rabic

O fetita de opt ani din California a devenit a treia persoana din Statele Unite ale Americii care a supravietuit virusului rabic fara niciun fel de vaccin.

Fetita, pe nume Precious, a contractat boala dupa ce a fost zgariata de o pisica salbatica. Boala a fost diagnosticata greu: primul simptom a fost o durere de stomac puternica, dupa care fetita a paralizat.

Doctorii i-au administrat medicamente antivirale si i-au indus coma. Precious i-a surprins pe medici, insanatosindu-se complet in doua saptamani.

Copil atacat de o puma

Un baiat de sase ani se afla cu familia sa in afara unui restaurant de langa Big Bend National Park din Texas, cand o puma a sarit in calea lui.

Animalul l-a muscat pe baiat de partea de jos a fetei, insa tatal acestuia a actionat foarte repede, scotand un cutit de buzunar si injunghiind puma, indeajuns de serios incat aceasta sa elibereze copilul. Baiatul a scapat numai cu cateva puncte de sutura.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#copii salvati miraculos, #copii supravietuitori, #copii la un pas moarte, #povesti adevarate copii salvati , #incredibil
Comentarii