O noua era pentru petrol? A aparut gandacul care produce benzina

Sambata, 14 Iunie 2008, ora 15:30
7675 citiri
O noua era pentru petrol? A aparut gandacul care produce benzina

Cercetatorii din California au facut o descoperire incredibila, demna de nuvelele SF. Un gandac de mici dimensiuni, modificat genetic, poate produce benzina, hranit doar cu deseuri din agricultura, sau materie prima mai scumpa, cum este trestia de zahar din Brazilia.

"In urma cu zece ani, nu mi-as fi imaginat asa ceva", declara pentru The Times Greg Pal, un fost inginer IT, in varsta de 33 de ani, din Silicon Valley.

Specialistul arata jurnalistilor o cantitate infima de excremente produse de creatura modificata genetic. Teoretic, "materia prima" poate fi pusa in rezervorul unui Lexus SUV gigant, aflat chiar in apropiere.

Greg Pal vrea sa mai astepte insa circa o luna, pana la momentul la care primul vehicol va fi umplut cu ceea ce el numeste "petrol reinnoit". Descoperirea, crede el, va schimba cu adevarat lumea.

Greg Pal este senior director la LS9, una dintre companiile din Silicon Valley, sau din imprejurimi care au abandonat activitatile traditionale de inalta tehnologie, ca software si networking, si s-au angajat in schimb intr-o cursa extraordinara de a face desuet petrolul de 140 de dolari din Arabia Saudita.

"Pentru toti cei de aici - din aceasta companie si din aceasta industrie -descoperire de resurse alternative de combustibil are caracter de urgenta", declara Pal pentru The Times.

Descoperirea este cu adevarat uimitoare. Ramane insa o mare problema: desi LS9 poate produce combustibil provenit de la insecte in testele de laborator, nu este inca foarte sigur daca specialistii companiei vor fi capabili sa faca acelasi lucru la scara nationala, sau chiar globala.

"Planul nostru este sa construim o fabrica experimentala, pana in 2010, si in paralel, lucram la designul si construirea unei facilitati la scara comerciala, pe care dorim sa o deschidem in 2011", a mai spus inginerul.

Quarterly Report - Editia 4

Un copil de 5 ani a ajuns la spital după ce a băut benzină. Unde se aflau părinții băiatului în timpul incidentului
Un copil de 5 ani a ajuns la spital după ce a băut benzină. Unde se aflau părinții băiatului în timpul incidentului
Un băiețel de 5 ani din comuna gorjeană Dăneşti a ajuns la spital după ce a băut dintr-o sticlă în care era benzină. Într-un moment în care părinții nu au fost atenți, minorul a...
O specie de insectă din SUA a ajuns la Iași. Seamănă cu o viespe, iar larva se hrănește cu lemn
O specie de insectă din SUA a ajuns la Iași. Seamănă cu o viespe, iar larva se hrănește cu lemn
O nouă specie de croitor originar din SUA a fost surprinsă în zona Copou, din Iași. „Red-headed ash borer” sau „Neoclytus acuminatus” a apărut pentru prima dată în România prin...
#insecta, #gandac, #modificare genetica, #deseuri, #benzina , #incredibil