Primul roman care a traversat inot Canalul Manecii - a cantat intr-o trupa celebra

Marti, 30 Iunie 2015, ora 10:45
5472 citiri
Primul roman care a traversat inot Canalul Manecii - a cantat intr-o trupa celebra
Foto: Facebook/Andrei Rosu

Andrei Rosu, a devenit, marti, primul roman care a traversat inot Canalul Manecii. Acesta participa la triatlonul Arch 2 Arc, care insumeaza peste 470 de km de alergare, inot si bicicleta, intre Londra si Paris.

Concret, cursa presupune "140 km alergare, 33 km de inot intr-o apa de 15 grade (care s-a dovedit insa mai rece - n. red.), plina de meduze si fara a vedea tarmul, plus 300 km pedalat", dupa cum scria Andrei Rosu pe blog recent, cand isi anunta participarea la Arch 2 Arc, competitie pe care doar 14 persoane au reusit sa o termine pana in prezent.

La 16 ani vrea sa traverseze inot Canalul Manecii: Mama imi spune mereu ca sangele de roman e foarte puternic Interviu

Tot el anunta atunci ca, in total, 1.341 de oameni au reusit sa traverseze pana in prezent (inainte de inceperea acestei curse) Canalul Manecii, statistica neincluzand niciun roman.

Cursa, organizata pentru prima oara in 2001, este una dintre cele mai dificile din lume. Andrei Rosu a parcurs deja o parte din ea, cele mai mari emotii avandu-le chiar la proba de inot, dupa cum marturisea el recent pe blog. Acesta numea parcurgerea "Everestului inotatorilor", asa cum este poreclit Canalul Manecii, "capitolul cu cel mai mare 'loc de imbunatatit'".

Odata incheiat acest capitol, Andrei Rosu a scris pe Facebook, marti dimineata: "Va multumesc din suflet pentru urari si pentru sprijin! Pe parcursul probei de inot, echipa de suport imi citea mesajele primite = reeenergizare intant.

Au contat ENORM incurajarile voastre, intr-o cursa in care am vomat de 42 de ori, din cauza raului de mare (organizatorii au tinut evidenta si mi-au spus ulterior ca la 50 m-ar fi obligat sa ma retrag), bratul stang nu a mai fost functional dupa km 40, am trecut prin doua 'lanuri' de meduze-gigant roz si violet, apa a avut 13 grade in UK si 14 in Franta (wetsuitul Zoot Force 3 a facut minuni!!!), iar curentii ne-au 'ajutat' sa parcurgem ultimii patru km in... opt ore!

Pentru a 'strapunge' un curent mai slab, a trebuit sa 'sprintez' doi km, iar pentru asta am apelat la rezerva strategica de Energy Shot (Isostar). Efect secundar (normal pentru produsele cu cafeina): mi-au ramas doar doua ore de somn (interval suficient, avand in vedere ca la ultra-triatloane nu prea se doarme... Va pup si va multumesc (...)! ".

In jurul orei 6 dimineata, Andrei Rosu (in realitate echipa sa, care a scris pe pagina cat acesta se lupta cu valurile) a anuntat simplu, pe aceeasi retea sociala: "Am reusit!". Andrei Rosu, fost component al trupei Gaz pe Foc, in prezent "corporatist", implineste marti 39 de ani.

Avram Iancu se pregateste sa traverseze inot Canalul Manecii

Romanul a parcurs pana acum mai bine de jumatate din cursa, fiind incurajat "de pe margine" de internauti, pe Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#Andrei Rosu traversat Canalul Manecii, #primul roman traversat Canalul Manecii, #roman triatlon Arch 2 Arch, #Andrei Rosu triatlon Arch 2 Arch , #incredibil