Slenderman, un cult demonic inspaimantator care perturba mintea copiilor

Sambata, 07 Iunie 2014, ora 21:34
44602 citiri
Slenderman, un cult demonic inspaimantator care perturba mintea copiilor
Foto: news.com.au

Un caz recent care i-a socat pe americani aduce in lumina un cult ingrozitor al unui personaj demonic, ce captiveaza imaginatia unor copii si adolescenti.

Saptamana aceasta, doua fete din orasul Milwaukee (statul american Wisconsin), care si-au injunghiat o amica, au sustinut in fata anchetatorilor ca au planuit multe luni cum sa o omoare pentru a-i face pe plac personajului imaginar numit Slenderman (in traducere "barbatul zvelt"), scrie news.com.au.

Fetele au doar 12 ani si sunt acum acuzate de tentativa de omor.

Politistii din SUA nu stiu cum au avut copilele acces online la povestea lui Slenderman, fiind posibil ca ele sa fi aflat detaliile povestii horrror chiar la scoala la care invata.

Reprezentantii unitatii de invatamant incearca acum sa blocheze accesul elevilor la orice site asemanator care le poate oferi detalii despre acest cult.

Cine este Slenderman?

Mitul lui Slenderman nu este chiar o noutate. El a fost creat in 2009 pe un forum din mediul online. Scopul era de a crea imagini ciudate, modificand niste fotografii.

Rezultatul final este un barbat inalt despre care se spune ca ii pandeste pe copii si sta in locuri inguste si intunecate.

Povestea amesteca elemente demonice din antichitatea europeana cu unele din modernitate referitoare la felul cum pot fi speriati oamenii. Marea problema este ca unii copii si adolescenti ajung sa creada in acest personaj, dorind sa dovedeasca faptul ca el exista.

Rezultatul acestei combinatii e una dintre cele mai terifiante povesti. Totul a scapat de sub controlul creatorilor si s-a imbogatit de-a lungul timpului.

Cele doua fete din SUA care si-au injunghiat prietena de mai multe ori sustin ca au vrut sa arate ca Slenderman exista.

In mediul online, multi oameni preiau de la altii povesti infricosatoare pe care le distribuie la randul lor.

Reprezentantii site-ului care promoveaza astfel de povesti (www.creepypasta.com) se apara si spun ca parintii trebuie sa isi supravegheze atent copiii si sa le interzica accesul la acest tip de continut.

Ei au creat si tipul de naratiune denumit "creepypasta", aceasta avand tocmai scopul de a-l soca pe cititor. "Intre fictiune si realitate exista o linie de demarcatie si depinde de voi sa va dati seama unde este ea. Noi suntem un site de literatura, nu un cult satanic nebun", se mentioneaza in descrierea acestei platforme online.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#tentativa crima SUA slenderman, #slenderman crima SUA , #incredibil
Comentarii