Un copil genial: la 10 ani construia o bomba, la 14 un reactor nuclear

Marti, 06 Septembrie 2011, ora 10:06
5026 citiri
Un copil genial: la 10 ani construia o bomba, la 14 un reactor nuclear
Foto: CNN

Un copil genial din SUA, pasionat de fizica, a realizat o bomba la doar 10 ani, iar la 14 a construit un reactor nuclear.

Taylor Wilson a realizat prima sa bomba dintr-o sticla de medicamente si din niste produse chimice de uz casnic. La 11 ani, el a inceput sa caute uraniu si sa cumpere plutoniu de pe Internet, informeaza CNN."

"Sunt obsedat de radioactivitate. Nu stiu de ce. Este posibil datorita faptului ca exista o putere atomica, pe care nu o vezi", a spus Wilson.

Desi normal ar fi ca Wilson sa fie oprit, inainte ca cineva sa fie ranit, exista oameni in Guvern care cred ca baiatul este important pentru securitatea nationala.

"Razboiul Rece a fost cu adevarat atunci cand fizicienii din domeniul nuclear au fost impuscati", a spus Ron Phaneuf, profesor de fizica la Universitatea din Nevada.

"Cred ca Departamentul Energiei al Statelor Unite este un pic ingrijorat de faptul ca motivatia unor tineri de a fi interesati de acest tip de stiinta s-a diminuat. Cred ca acesta este unul dintre motivele pentru care i-au fost deschise usile lui Taylor.

E un fenomen, probabil cea mai importanta persoana pe care am intalnit-o in viata mea, un geniu. Si am intalnit multi laureati ai premiului Nobel", a declarat Phaneuf.

Cand Departamentul de Securitate al SUA a auzit de Wilson, in urma cu doi ani, oficialii l-au invitat la sediul lor pentru a le spune mai multe despre cercetarile sale. Pentru ca Wilson avea doar 15 ani, ei nu se asteptau la prea multe.

Dar Wilson le-a indicat faptul ca o cladire a Departamentului avea un nivel al radiatiei peste limita normala. Cu un contor Geiger atasat la cureaua lui, Wilson le-a indicat faptul ca exista o cantitate neobisnuita de radiatii de uraniu.

"Cladirile lor proprii sunt radioactive si ei nu stiu. Acesta a fost momentul cand au inceput sa ma ia in serios ", a spus Wilson.

Baiatul a fost prezentat profesorului Phaneuf, iar acesta a vazut rapid potentialul sau. L-a ajutat sa aiba un laborator in cadrul departamentului de fizica al universitatii. Dupa luni de cercetare, Wilson a pus parti ale reactorului nuclear proiectat de el pe site-ul fusor.net.

Site-ul l-a proclamat pe Wilson cel mai tanar cercetator in fuziune nucleara, la doar 14 ani. In mai 2010, Wilson si-a prezentat reactorul sau nuclear la o serie de targuri stiintifice, unde a castigat o excursie la acceleratorul de particule Large Hadron Collider, din Elvetia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#copil genial, #geniu constructor reactoare nucleare, #copil specialist radioactivitate, #Taylor Wilson fuziune nucleara , #incredibil