5 comori blestemate (Galerie foto)

Sambata, 21 Septembrie 2013, ora 08:40
23921 citiri
5 comori blestemate (Galerie foto)
Foto: Oddee.com

Deseori, incercarile de a descoperi sau scoate la iveala o comoara atrag anumite riscuri. Printre acestea, blestemele sunt cel mai des invocate, despre care se spune ca ar proteja valorile ascunse.

Mit sau adevar, in istorie exista destule dovezi care sa ateste cel putin partial aceasta varianta. Oddee prezinta povestea unor asa zise comori ingropate si blestemate, astfel incat nimeni sa nu reuseasca sa ajunga la ele.

Blestemul insulei Charles

Situata in largul coastelor Millford, Connecticut, insula Charles mai este cunoscuta si ca Insula de Trei Ori Blestemata. Conducatorul tribului Paugusset a fost primul care a aruncat asupra insulei un blestem, atunci cand europenii au vrut sa se stabileasca in zona.

Barbatul sustinea ca acel pamant este sacru, o comoara in sine, asa ca orice adapost construit acolo se va prabusi. O afirmatie dovedita in timp, avand in vedere ca nicio cladire nu a rezistat.

Apoi, Capitanul Kidd ar fi blestemat insula in 1699, comoara sa fiind ingropata aici. In 1721, un al treilea blestem a fost aruncat asupra insulei de catre imparatul mexican Guatmozin.

Se crede ca o mare parte din bogatiile acestuia au fost furate si ingropate aici de catre marinari. Desi nicio comoara nu a fost gasita in zona, oamenii sustin ca deseori sunt martorii unor lumini misterioase si sunete ciudate venite dinspre insula.

Groapa de bani blestemata, Insula Oak

In 1795, cativa adolescenti au vazut lumini ciudate dinspre insula Oak, regiunea micuta din largul coastei Nova Scotia, Canada. Dupa o serie de investigatii, acolo s-a descoperit o groapa proaspat sapata.

La inceput, s-a crezut ca piratii ingropasera o comoara, mai ales ca s-au gasit si bariere de lemn, straturi de coji de nuca de cocos, ba chiar si o piatra gravata cu un cod ciudat, deslusit ulterior. Pe ea statea scris: "12 metri mai jos sunt ingropate 3 milioane de dolari".

Desi multi au incercat sa gaseasca presupusa comoara, aceasta nu a fost aflata nici pana in ziua de azi. Ba mai mult, aceste incercari s-au soldat cu numeroase victime. Prima a fost in 1861, atunci cand o pompa a explodat, omorand un muncitor. Apoi, in 1897, un barbat a murit dupa ce o franghie a cazut de pe scripete.

In 1951, un excavator imens a alunecat si a fost inghitit de hau, iar in 1965 s-a inregistrat cel mai tragic eveniment din zona. Vanatorul de comori Robert Restall, fiul lui si doi muncitori au murit intoxicati dupa ce au cazut in groapa.

Conform legendei, 7 oameni trebuie sa moara pana ca banii sa fie gasiti, numarul sacrificatilor ajungand in prezent la 6.

Blestemul Camerei de Chihlimbar

Camera de Chihlimbar a fost numita cea de-a opta minune a lumii, fiind un cadou pentru Petru cel Mare, in 1716, marcand pacea dintre Rusia si Prusia. Camera a fost impodobita din podea pana in tavan cu mozaicuri si bijuterii, peretii fiind decorati in 20 de nuante de chihlimbar. In 1941, nazistii au preluat controlul asupra camerei, demontand-o pentru a o pastra in siguranta.

Dupa ce a fost expusa la un muzeu, in 1943, Camera de Chihlimbar a disparut cu totul. De atunci, oamenii care au avut legatura cu acel loc au inceput sa dispara in mod subit. Administratorii muzeului, Alfred Rhode si sotia sa, au murit de tifos, iar corpurile lor au disparut, alaturi de doctorul care a semnat certificatele de deces.

Generalul rus Gusec, cel caruia i se incredintase camera, a murit si el intr-un accident de masina misterios, iar Georg Stein, unul dintre cei care cautau asiduuu comoara a fost gasit mort intr-o padure bavareza, gol, cu stomacul spintecat de un bisturiu.

Blestemul diamantului Koh-i-Noor

Prima atestare a diamantului Koh-i-Noor sau a "Muntelui Luminii", asa cum se traduce, dateaza din 1306, insa specialistii cred ca este cu mult mai vechi. Textul hindus care il insoteste sustine ca persoana care detine diamantul va conduce lumea, dar va cunoaste si toate nenorocirile sale. In plus, doar Dumnezeu si o femeie il pot stapani.

Ca o dovada a blestemului, multi dintre conducatorii de sex masculin care au tinut cu tot dinadinsul sa detina diamantul au murit in conditii suspecte.

In iulie 1850, Regina Victoria a primit diamantul, insa nu a fost foarte impresionata de el, asa ca l-a reconfigurat si l-a taiat in diamante mai mici. Totusi, niciun mostenitor de sex masculin nu a primit diamantele, ele fiind inca expuse la Turnul Londrei.

Mormantul toxic al lui Quin Shi Huang, China

Primul imparat al Chinei, Quin Shin Huang, a murit in data de 10 septembrie 210 i.Hr, odata cu el fiind ingropati sute de sclavi, concubine, aur, bijuterii si mii de statui din teracota.

Situl, mai mare chiar si decat Marea Piramida, are numeroase camere si zone cercetate in timp, insa mausoleul in care se afla trupul imparatului ramane inca intact. Pe langa scrierile care sustin ca zona este impanzita de capcane nebanuite, regiunea este strabatuta de un rau gros de mercur care, odata penetrat, poate avea consecinte dezastruoase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#comori blestemate, #blestem comoara, #blesteme comori legende , #inedit