500 de ani de stiinta au demonstrat ca Dumnezeu nu exista?

Sambata, 08 Decembrie 2012, ora 20:55
14260 citiri
500 de ani de stiinta au demonstrat ca Dumnezeu nu exista?

Dezbaterea dintre stiinta si religie naste diverse polemici in randul cercetatorilor. Astfel, un fizician american renumit a declarat ca "500 de ani de stiinta au demonstrat ca Dumnezeu nu este verosimil".

O reuniune privind relatia dintre stiinta si religie s-a desfasurat la New York, in Statele Unite, la care au participat mai multi oameni de stiinta americani, potrivit MSNBC.

"Trei din cinci oameni de stiinta nu cred in Dumnezeu, iar doi din cinci da", a spus John Donvan la intalnirea din metropola americana.

Discutiile au nascut diferite intrebari, precum: Oare stiinta respinge religia? Da raspunsuri stiinta unor intrebari, care sa ne conduca la adevarurile religioase?

"In seara asta, vreau sa subliniez faptul ca 500 de ani de stiinta au demonstrat ca Dumnezeu, ca notiune vaga, nu este verosimil", a declarat fizicianul Lawrence Krauss de la Universitatea Arizona State.

Sustinatorii religiei considera ca Universul este reglat de viata, cu anumiti parametri din natura, care fac posibila existenta noastra.

Autorul si fostul analist politic Dinesh D'Souza a sustinut ca stiinta si religia sunt fundamental separate. "Cu privire la intrebarile la care Dumnezeu are raspunsuri, acestea nu sunt intrebari stiintifice".

Oamenii din intrega lume doresc sa stie de ce exista Universul, care este scopul existentei noastre si ce va veni dupa aceea. "Stiinta nu are niciun raspuns la acestea", a spus D'Souza.

"In ultimii 10.000 de ani, aproximativ 10.000 de religii diferite au prezentat 1.000 de zei diferiti", a declarat Micahel Shermer, fondatorul revistei Skeptic Magazine.

"Experientele religioase sunt reale, ceea ce vreau sa stiu este ce reprezinta acestea. Raspandirea experientei religioase este putin probabil sa fie rezultatul unei halucinatii in masa", a spus D'Souza.

Insa fizicianul Lawrence Krauss nu este de acord cu aceasta. "Faptul ca ceva poate fi universal sugereaza ca am putea fi programati sa credem in anumite lucruri".

Citeste si:
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
În ultimele luni UDMR-ul a fost implicat în mai multe scandaluri care i-au determinat pe unii actori din PNL, dar și PSD scoaterea maghiarilor de la guvernare. Cu toate astea, liderii...
Românii vor beneficia și la iarnă de plafonarea și compensarea prețului la energie. Anunțul lui Nicolae Ciucă
Românii vor beneficia și la iarnă de plafonarea și compensarea prețului la energie. Anunțul lui Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri, 17 august, că măsurile de plafonare şi compensare a preţului la energie vor rămâne active ”în formula necesară protejării cetăţenilor şi...