Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

500 de ani de stiinta au demonstrat ca Dumnezeu nu exista?

Sambata, 08 Decembrie 2012, ora 20:55
14458 citiri
500 de ani de stiinta au demonstrat ca Dumnezeu nu exista?
Foto: MSNBC

Dezbaterea dintre stiinta si religie naste diverse polemici in randul cercetatorilor. Astfel, un fizician american renumit a declarat ca "500 de ani de stiinta au demonstrat ca Dumnezeu nu este verosimil".

O reuniune privind relatia dintre stiinta si religie s-a desfasurat la New York, in Statele Unite, la care au participat mai multi oameni de stiinta americani, potrivit MSNBC.

"Trei din cinci oameni de stiinta nu cred in Dumnezeu, iar doi din cinci da", a spus John Donvan la intalnirea din metropola americana.

Discutiile au nascut diferite intrebari, precum: Oare stiinta respinge religia? Da raspunsuri stiinta unor intrebari, care sa ne conduca la adevarurile religioase?

"In seara asta, vreau sa subliniez faptul ca 500 de ani de stiinta au demonstrat ca Dumnezeu, ca notiune vaga, nu este verosimil", a declarat fizicianul Lawrence Krauss de la Universitatea Arizona State.

Sustinatorii religiei considera ca Universul este reglat de viata, cu anumiti parametri din natura, care fac posibila existenta noastra.

Autorul si fostul analist politic Dinesh D'Souza a sustinut ca stiinta si religia sunt fundamental separate. "Cu privire la intrebarile la care Dumnezeu are raspunsuri, acestea nu sunt intrebari stiintifice".

Oamenii din intrega lume doresc sa stie de ce exista Universul, care este scopul existentei noastre si ce va veni dupa aceea. "Stiinta nu are niciun raspuns la acestea", a spus D'Souza.

"In ultimii 10.000 de ani, aproximativ 10.000 de religii diferite au prezentat 1.000 de zei diferiti", a declarat Micahel Shermer, fondatorul revistei Skeptic Magazine.

"Experientele religioase sunt reale, ceea ce vreau sa stiu este ce reprezinta acestea. Raspandirea experientei religioase este putin probabil sa fie rezultatul unei halucinatii in masa", a spus D'Souza.

Insa fizicianul Lawrence Krauss nu este de acord cu aceasta. "Faptul ca ceva poate fi universal sugereaza ca am putea fi programati sa credem in anumite lucruri".

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#legatura stiinta religie, #existenta Dumnezeu controverse, #existenta Dumnezeu dezbatere stiintifica, #polemica stiinta religie , #inedit
Comentarii
Poza blocatu
blocatu
rank 3
Oamenii aia 3 din 5 ar trebui sa se gandeasca stiintific la creatie.