7 mituri despre animale (Galerie foto)

Joi, 08 August 2013, ora 20:30
9147 citiri
7 mituri despre animale (Galerie foto)
Foto: Toptenz.net

Lumea animalelor este diferita de a noastra, iar de-a lungul timpului ne-am obisnuit cu anumite informatii percepute ca adevaruri general valabile. Asadar, exista destule mituri despre animale care ar trebui, pe rand, demontate.

Toptenz.net releva cat adevar se ascunde in spatele unor mituri despre animale.

Pasarile isi resping puii odata ce acestia sunt atinsi de oameni

Adevarul este ca pasarile sunt foarte devotate puilor, parasindu-si cuibul doar in cazuri extreme. In plus, pasarile au un simt al mirosului foarte limitat, asadar este foarte putin probabil ca acestea sa detecteze pe pielea puilor vreo urma a contactului uman.

Liliecii sunt orbi

Desi oamenii cred ca liliecii sunt orbi, adevarul este ca acestia pot vedea, insa au o vedere foarte slab dezvoltata. In schimb, pentru a compensa, liliecii au un simt excelent al mirosului si auzului, ca de altfel si o abilitate impresionanta de ecolocatie.

Ei emit vibratii de sunete cu frecvente inalte care sunt reflectate ca ecouri in urechile liliacului indicand pozitia, distanta si natura obiectelor din mediu, capacitate asemenatoare unui sonar. Aceasta ii ajuta sa se deplaseze si sa vaneze noaptea.

Delfinii salbatici sunt prietenosi

Mitul conform caruia delfinii sunt prietenosi, ba chiar te vor ajuta in caz de nevoie deriva, probabil, din natura lor curioasa, confundata deseori cu grija si prietenia. De exemplu, delfinii inoata pe langa barci pentru ca astfel isi folosesc mai putina energie. De altfel, de-a lungul timpului, mai multe persoane au fost ranite de delfini salbatici.

Se poate spune ca aceste mamifere ne sunt de ajutor, daca ne gandim la cercetarile stiintifice care au in vedere modul in care supravietuiesc delfinii atacurilor rechinilor. Regenerarea tesutului si proprietatile anti bacteriene ale acestuia au uimit oamenii de stiinta, care cred ca informatiile aflate pot fi un punct de plecare pentru studii ulterioare.

Un an uman este echivalentul a 7 ani, in viata unui caine

Procesul de imbatranire la caini este mult mai complex decat ne-am fi asteptat si nu are legatura cu varsta unui om, ci cu dimensiunea cainelui. Asadar, cainii de talie mai mare imbatranesc mai repede decat cei de talie mica. Imbatranirea la caini cunoaste o incetinire dupa doi ani, asa ca mitul privind raportul 1-7 este fals.

Nasul unui caine sanatos trebuie sa fie rece si umed

Adevarul este ca temperatura nasului unui caine variaza pe durata unei zile, de la uscat si cald dimineata pana la rece si umed spre seara. Cunoasterea si intelegerea comportamentului normal al unui caine sunt mult mai importante atunci cand te preocupi de sanatatea acestuia. Orice abatere de la obiceiurile normale iti indica faptul ca ceva nu este in regula, nu temperatura nasului lui.

Cainii nu pot vedea color, ci doar alb-negru

Oamenii de stiinta au stabilit ca exista o anumita limitare a perceperii culorilor la caini, insa nici pe departe vederea nu le este alb-negru.

In afara de alb, negru si nuante de gri, cainii pot distinge intre culori ca albastru-violet si galben-verde. Este adevarat, insa, ca un caine va fi destul de confuz in fata unor culori ca rosu, portocaliu, verde, verde-albastrui sau violet.

Bufnitele sunt cele mai intelepte pasari

Cea mai veche asociere intre bufnite si intelepciune deriva, probabil, de la zeita greaca a intelepciunii, Atena, care era prezentata mai mereu tinand in mana o astfel de pasare. Legendele, miturile provenite din folclor si din povestile pentru copii, dar si infatisarea lor serioasa le-au adus un titlu nemeritat, conform oamenilor de stiinta care sustin ca cioara este cea mai inteleapta pasare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#mituri animale , #inedit