8 oameni care au refuzat oferte de milioane de dolari

Duminica, 23 Iunie 2013, ora 14:30
5889 citiri
8 oameni care au refuzat oferte de milioane de dolari
Foto: Oddee

Se spune ca marea sansa vine doar o data in viata. Dragostea adevarata, vacanta de neuitat sau oferta ce te-ar putea transforma peste noapte in milionar in dolari. Dorinte de top, insa prea putini au sansa de a-si vedea visul implinit.

Exista pe lume oameni care au refuzat oferte de milioane de dolari. O chestiune de principiu sau o nebunie de moment. Iata cateva astfel de cazuri relatate de Oddee.

Un geniu in matematica a refuzat un premiu de 1 milion de dolari

In 2003, matematicianul rus Grigori Perelman a rezolvat o problema veche de 100 de ani, aparent imposibil de dus la bun sfarsit. A publicat si doua lucrari pe aceasta tema in 2002 si 2003. De-abia in 2010, insa, o echipa de matematicieni i-a validat rezultatele.

Problema rezolvata de Perelman se afla printre cele 7 listate pentru Premiul Massachusetts's Clay Mathematics Institute's Millennium Prize. Premiul consta intr-un milion de dolari si acordarea medaliei Fields, echivalentul Premiului Nobel in matematica.

Cu toate astea, Perelman a refuzat premiul, sustinand ca tot ce a dobandit ca informatie valoreaza mai mult decat orice recompensa financiara. De altfel, geniul in varsta de 45 de ani locuieste inca impreuna cu mama si sora sa, in St. Petersburg.

Castigatorul la loterie care a refuzat premiul de 2,77 milioane de dolari

Un barbat de origine germana, in varsta de 70 de ani, a refuzat premiul castigat la loterie, in valoare de 2,77 milioane de dolari. Motivatia sa a fost aceea ca nu stie ce sa faca cu banii. Potrivit pensionarului, nu fusese interesat de castig, ci cumparase biletul doar pentru ca raposata sa sotie juca deseori la loto.

Chiar si atunci cand oficialii loteriei au incercat sa il convinga, el a refuzat, sustinand ca oricum nu are rude in viata. Pana la urma, loteria a pastrat banii.

Barbatul care a refuzat 4 milioane de dolari pentru o piatra

In timp ce se afla intr-o calatorie aproape de granita cu Yemen, un barbat pe nume Saleh Musfer Al Gamdi a gasit o piatra mica si neagra. Potrivit afirmatiilor sale, piatra ar fi fost cea mentionata intr-un verset din Coran, unde Allah trimite pasarile Ababil pentru a arunca cu pietre Sejil (pietrele iadului), incercand sa invinga armata de elefanti a regelui Yemenului, care dorea sa distruga Mecca, primul loc sfant al Islamului.

Un an mai tarziu, barbatului i s-au oferit 4 milioane de dolari pe piatra pe care erau desenati elefanti si pasari. Piatra cantarea 131 de grame, acelasi numar de cuvinte din versetul cu pricina. Expertii au estimat ca piatra are o vechime de aproape 1442 de ani. Barbatul a decis pana la urma sa nu vanda obiectul considerat de el sacru.

Inventatorul care a refuzat 60 de milioane de dolari doar pentru a-si pastra constiinta curata

In 2006, inventatorul Jeffrey Van Middlebrook a gasit o cale de a capta gazele produse prin arderea deseurilor, transformare care, la nivel industrial, ar putea valora o avere.

Guvernul chinez a fost foarte interesat de inventia lui Middlebrook, oferindu-i un parteneriat in valoare de 60 de milioane de dolari. Cam in aceeasi perioada, cercetatorul a inceput sa citeasca despre spitalele militare chineze care recoltau zeci de mii de organe ale prizonierilor, adepti ai unei discipline spirituale pasnice, Falung Gong. In consecinta, Middlebrook a refuzat oferta chinezilor.

Rockerii care nu s-au ras nici pentru 1 milion de dolari

Membrii formatiei ZZ Top, Billy Gibbons si Dusty Hill, au primit la un moment dat o oferta de 1 milion de dolari doar pentru a-si rade barba. Cu toate astea, cei doi au refuzat banii, sustinand ca ar proceda la fel daca propunerea s-ar repeta.

Actrita care a refuzat 1 milion de dolari pentru a poza nud

Faimoasa si controversata Lindsay Lohan sustine ca a fost abordata anul trecut de catre editorii revistei Playboy, pentru care a pozat de altfel, pentru a aparea in editia aniversara cu numarul 55 al Playboy, editie pentru care a fost cooptata in final Kate Moss.

Se pare ca Lohan a dat cu piciorul la 1 milion de dolari, desi a pozat in trecut in ipostaze semi-nud pentru diferite campanii si reviste.

Barbatul care a refuzat slujba de 250 de milioane de dolari

Greg Coffrey a refuzat sa continue sa lucreze pentru o firma de top din Europa, in ciuda salariului si a stimulentelor, in valoare totala de 250 de milioane de dolari. Barbatul in varsta de 38 de ani era deja un nume cunoscut in domeniu, asa ca se putea mandri cu proprietati in valoare de 40 de milioane de dolari, inclusiv o casa in Londra, doua conace in Sydney, o cabana in Elvetia si o ferma in afara Londrei.

Asadar, refuzul nu i-a adus nicio gaura in buget si nici sfarsitul carierei. Pana la urma, Coffey s-a angajat la concurenta, si anume la firma Moore Capital.

Predicatorul care a refuzat milioane de la guvernul SUA

Predicatorul crestin Rick Warren a declarat la un moment dat ca orice organizatie crestina trebuie sa respinga banii de la guvern daca pretinde ca raspandeste invataturile Evangheliei. Ba mai mult, Warren a sustinut ca el insusi a refuzat milioane de dolari de la administratiile Bush si Obama.

Potrivit marturisirilor lui, a recurs la acest gest pentru a evita sa fie condus sau presat de politicieni, mesajul lui Iisus fiind cu totul altul.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#oferte de milioane refuzate, #refuz milioane de dolari, #oameni refuzat milioane dolari, #oameni refuzat sume exorbitante , #inedit