A gasit o avere cu detectorul de metale

Joi, 22 Aprilie 2010, ora 12:44
5068 citiri
A gasit o avere cu detectorul de metale

Un zidar care a renuntat la serviciu acum sapte ani, pentru a petrece mai mult timp plimbandu-se cu detectorul sau de metale, a gasit cu ajutorul acestuia obiecte care valoreaza mai mult de 500.000 de lire sterline.

Peter Beasley, in varsta de 68 de ani, petrece sase ore pe zi cautand cu detectorul, trei zile pe saptamana, pe campurile din apropierea casei lui din Waterlooville, Hants, dupa cum informeaza web.orange.

"Pur si simplu imi place sa explorez prin intermediul acestui obiect, iar activitatea asta are legatura cu faptul de a descoperi ceva interesant. Am inceput sa fac asta ca un hobby, dar deja a devenit si serios", a spus Beasley pentru Daily Telegraph.

"Imi place istoria tarii noastre si am un sentiment minunat cand descopar ceva ce stiu ca este vechi de sute de ani. Desigur, de-a lungul timpului am gasit si obiecte fara nicio valoare, dar asta nu trebuie sa te descurajeze, ci sa te faca sa mergi mai departe", a adaugat acesta.

Peter Beasley a si vandut multe dintre obiectele gasite, recordul in acest sens fiindu-i adus de 250 de monede romane, gasite in apropiere de Petersfield, care au fost date British Museum in 1996, pentru suma de 100.000 de lire streline.

Beasley a inceput sa aiba acest hobby in 1979, cand un coleg de munca i-a vandut un detector de metale pentru 80 de lire sterline. In ultimii doi ani, el a gasit frecvent monede si artefacte vechi de sute de ani, dar pe care le-a inapoiat proprietarilor terenurilor pe care s-a plimbat cu detectorul, in semn de multumire.

Liderul AUR George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției
Liderul AUR George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#detector metale avere , #inedit