Academie de Magie in Romania: Cursuri de manipulare, mentalism si terapia sufletului

Marti, 22 Ianuarie 2013, ora 12:23
24240 citiri
Academie de Magie in Romania: Cursuri de manipulare, mentalism si terapia sufletului

V-ati gandi vreodata ca ati putea citi gandurile? Sau ca ati putea influenta ce se intampla in viata dumneavoastra cu ajutorul mintii? Va place sa va uitati la "Mentalistul"? Sunteti fascinati de magie, magicieni sau iluzii optice?

Fara a avea pretentia sa va invete cum sa aflati numerele castigatoare la 6/49 inainte de extragere, Andrei Teasca, fondator al Teatrului de Magie, a inaugurat Academia de Magie, care isi desfasoara cursurile la Sala Dalles din Bucuresti. Este vorba despre prima scoala de iluzionism din Romania, la care pot invata pasionatii genului.

Cursurile abordeaza doua directii principale: Iluzionism (istoria magiei, close-up, mentalism, magie de scena, iluzii, etc) si Arta actorului (pantomima, miscare scenica, dictie etc.).

"La Academia de Magie, copiii, tinerii sau adultii, pe toti i-am numit pasionati de magie, in primul rand descopera aceasta frumoasa arta, afland din secretele iluzionismului, apoi fac cunostinta cu mijloacele de expresie actoricesti si, de ce nu, cu terapia pentru a scapa de frici si angoase si pentru a ne putea exprima liber in fata prietenilor, colegilor sau a spectatorilor", a declarat, pentru Ziare.com, Andrei Teasca, fondatorul Academiei de Magie.

Cursurile costa intre 30 si 50 de lei/sedinta si sunt accesibile oricaror persoane cu varsta cuprinsa intre 11 si 45 de ani.

Manipularea si terapia sufletului

Manipularea este una dintre tehnicile abordate la cursuri, iar Andrei Teasca sustine ca "oamenii nu se ghideaza intotdeauna dupa simtiri, dupa cum dicteaza creierul sau constiinta".

"Sunt elemente de manipulare si tehnici asemanatoare celor din arta noastra, pe care noi, magicienii, le stapanim foarte bine si pe care le folosim adesea in spectacole. Asadar lumea este controlabila, oamenii manipulabili prin pilule-mesaje subliminale, care ni se dau la fiecare pas, fie ca vorbim de media sau de evolutia controlata a societatii.

Programarea Neuro-Lingvistica (NLP)

Bineinteles ca mai sunt si alte metode si va dau un singur exemplu, limbajul NLP, din punctul meu de vedere o forma de manipulare a unei anumite categorii sociale", ne-a spus singurul iluzionist roman licentiat in Arta Actorului.

Programarea Neuro-Lingvistica (NLP) este un model comportamental si un set de tehnici si abilitati, fondate de catre Richard Bandler si John Grinder, la inceputul anului 1976. NLP studiaza tiparele sau "programarile" care se creeaza prin interactiunea dintre creier ("neuro"), limbaj ("lingvistic") si corp.

Intrebat care este diferenta dintre mentalism si magie, Andrei Teasca ne explica faptul ca "mentalismul este latura care apartine artei iluzionismului, care presupune citirea gandurilor, stapanirea limbajului nonverbal, hipnoza, perceptia extrasenzoriala, tot ceea ce tine daca vreti de controlul mintii, folosind bineinteles si trucuri. Magia, din punctul meu de vedere, inseamna mai mult, inseamna ceva nevazut, inseamna hrana spirituala".

Cine este Andrei Teasca?

Absolvent al Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica sectia actorie, membru in trupa lui Dan Puric, pasionat de step si pantomima, fondatorul Academiei de Magie si-a petrecut ani buni in strainatate, descoperind combinatia dintre actor si iluzionist.

"Nu ma regaseam in peisajul cultural teatral romanesc, asa ca am parasit tara intr-un contract artistic in strainatate. Amalgamul de momente artistice imbinand limbajul nonverbal si cautarile unei solutii viabile de exprimare artistica m-au calauzit catre descoperirea iluzionismului.

Dupa ani de studiu, identitatea mea pornea la drum cu o forma de existenta artistica noua, dupa ce iluzionistul din mine a avut o intalnire de taina cu actorul. Asa s-a nascut iluzionismul teatral", ne-a mai povestit acesta. Reintors in tara, a fondat Teatrul de Magie, apoi Academnia de Magie si, ulterior, Federatia Romana de Iluzionism si Magie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#cursuri magie Romania, #Academia de Magie, #cursuri iluzionism Andrei Teasca, #cursuri manipulare, #Andrei Teasca magie , #inedit