Adevarul despre gigantul schelet umanoid (Galerie foto - Video)

Marti, 04 Ianuarie 2011, ora 08:21
31844 citiri
Adevarul despre gigantul schelet umanoid (Galerie foto - Video)

De cativa ani, in mediul virtual circula scrieri in legatura cu giganticul schelet umanoid descoperit pe Terra.

Una dintre primele postari referitoare la o presupusa senzationala descoperire a unui schelet umanoid gigant apare pe Worth1000.com.

Primul raport care a aparut pe Internet spune ca scheletul a fost gasit undeva in desertul Empty Quarter, din vestul Indiei, iar guvernul local ar fi blocat accesul in zona cu ajutorul armatei.

Singura exceptie pentru studierea sitului arheologic ar fi fost facuta pentru echipa de cercetatori de la National Geographic - India Division.

Toate informatiile despre descoperirea din situl arheologic au fost tinute secret pana cand stirea de mai sus a aparut la finele lui 2003 in publicatii ale mass-mediei din India si Bangladesh. Calculele prezentate dezvaluiau o lungime a scheletului de aproximativ 80 de picioare (cam 24,3 m).

In primul raport, se mentioneaza si faptul ca au fost gasite si inscriptii in limba sanscrita, conform carora zeii indieni din mitologia Brahma au creat acesti uriasi, cu puteri nemaintalnite, pentru asigurarea ordinii intre oamenii de rand. In timp acestia s-au intors impotriva zeilor care i-au creat distrugand barierele impuse, fapt care a dus la nimicirea lor de catre zeul Shiva.

O noua versiune a descoperirii giganticului schelet apare, pe 22 aprilie 2004, in ziarul Nation din Bangladesh, care plaseaza descoperirea in sud-estul Arabiei Saudite, cu ocazia unor prospectiuni pentru descoperirea de gaze naturale. Imaginea care apare este luata dintr-un elicopter.

Mitologia indiana vorbeste despre asemenea uriasi, Rakshasa, care ar fi condus o tara cu numele Lanka si care au contestat autoritatea zeilor. Si in scrierile epice hinduse Ramayana sunt prezentati astfel de uriasi.

In diverse mitologii indo-europene, specimenele gigantice sunt prezentate ca si creaturi primitive, ele fiind asociate cu haosul si natura salbatica, fiind de cele mai multe ori in conflict cu zeitatile hinduse, olimpiene sau nordice.

Cu toate acestea, imaginile asociate stirilor de senzatie care circula in mediul virtual au fost se pare truncate in mod voit. Imaginea originala este o fotografie aeriena a unui sit arheologic din zona Hyde Park, New York, care dateaza din 16 septembrie 2000.

Situl a fost escavat pentru cercetari paleontologice de catre specialistii de la Rationalist International.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#schelet umanoid gigant, #fotografii trucate internet , #inedit