Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Asa ajung sa arate zgarie-norii din Hong Kong, pentru a respecta legile feng shui (Galerie foto)

Miercuri, 09 Martie 2016, ora 21:18
9919 citiri
Asa ajung sa arate zgarie-norii din Hong Kong, pentru a respecta legile feng shui (Galerie foto)
Foto: Flickr/See-ming Lee

Intr-un oras care se dezvolta aparent haotic, mai cu seama pe verticala, ai putea crede ca e imposibil sa respecti legile feng shui, importante in aceasta parte a lumii. Insa lucrurile nu stau intotdeauna asa, unele cladiri, desi adevarati giganti de beton si sticla, respectand fidel aceste principii.

Iar cand acest lucru nu se intampla, afacerile care se desfasoara in interiorul cladirilor falimenteaza, cred locuitorii din Hong Kong, conform Amusing Planet.

Feng shui-ul a fost cu desavarsire uitat atunci cand a fost ridicata cladirea The Bank of China Tower. Pentru ca toata lumea e convinsa ca in cladire salasluiesc energii negative, aceasta e mai mult goala. Mai mult, afacerile gazduite de imobilele din vecinatate sufera si ele. Patronul Lippo Centre e convins ca aceasta e cauza falimentului sau.

Foto: Wikipedia/WiNG

Cei care au afaceri in apropiere au apelat la specialisti in feng shui pentru a anula din energii. E cazul bancii HSBC, care a instalat, la sfatul expertilor, niste structuri asemanatoare unor tunuri, care tintesc inspre cladirea fatidica, "gonind" inapoi energia.

Foto: Wikipedia/WiNG

De obicei, atunci cand incepe constructia unei cladiri, o parte din buget este dedicata consultarii specialistilor in feng shui. Astfel, se stabileste orientarea cladirii, forma acesteia, pozitia intrarii si chiar a mobilei din interior. Se crede ca toate acestea influenteaza prosperitatea ulterioara a afacerii.

Mai toata lumea considera ca e mai sigur sa tii cont de sfatul expertilor decat sa regreti ulterior.

Feng Shui pe intelesul tau: Figurinele-elefant chiar aduc noroc? Conteaza unde pui patul in camera? Interviu

Iar orasul, desi ar putea parea un haos urban, respecta, in mare parte, regulile feng shui, prosperitatea si dezvoltarea sa fiind puse chiar pe seama acestui detaliu.

Insasi asezarea sa geografica, cu muntii in spate si apele in fata, se spune ca este in conformitate cu principiile feng shui. Legenda arata ca acesti munti gazduiesc dragoni, care sufla inspre oras energie pozitiva in goana lor spre apa, pentru a se imbaia, si inapoi.

Pentru ca energia sa ajunga insa peste tot, e nevoie sa circule neoprita. Asa se explica gaurile imense din zgarie-nori, un stil arhitectural care nu se gaseste in prea multe locuri in lume.

Foto: Flickrs/See-ming Lee

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#cladiri feng shui Asia, #zgarie nori feng shui Hong Kong, #zgarie nori gauri dragoni energii, #orase feng shui , #inedit
Comentarii