Cel mai fericit om din lume

Marti, 30 Octombrie 2012, ora 19:48
4155 citiri
Cel mai fericit om din lume

Cel mai fericit om din lume este un calugar tibetan in varsta de 66 de ani, totodata specialist in genetica moleculara.

Cei care i-au studiat creierul, cercetatori la Universitatea Wisconsin, au descoperit ca acesta produce un nivel de unde gamma - aflate in stransa legatura cu constiinta, atentia, procesuld e invatare si memoria - nemaivazut pana acum, relateaza AFP, citata de NY Daily News.

Scanarile cerebrale au aratat in cazul sau o activitate extraordinar de mare in cortexul prefrontal din partea stanga a creierului si o activitate mai redusa decat in mod normal in cortexul prefrontal din partea dreapta, caracteristici care, spun oamenii de stiinta care l-au analizat, ii confera invidiata stare de fericire, micsorand considerabil predispozitia la negativitate.

Matthieu Ricard, nascut si crescut la Paris, dintr-un tata filozof si o mama pictorita, este convins ca totul se datoreaza meditatiei pe care o practica. "Meditatia schimba complet creierul si te schimba ca om", explica el.

In casa parintilor lui Ricard obisnuia sa vina elita pariziana, asa ca nu era deloc neobisnuit ca la pranz sa vina trei detinatori de Nobel, povesteste acesta. "Unii dintre ei erau minunati, insa altii puteau fi dificili", isi aminteste acesta.

Si-a luat doctoratul in genetica la Institutul Pasteur, insa dezbaterile pe teme stiintifice din Franta l-au dezamagit repede. Incepuse deja sa-si petreaca vacantele in India, unde s-a si mutat pana la urma, pentru a studia budismul. A scris o carte impreuna cu tatal sau, "Calugarul si filozoful", un dialog pe tema menirii vietii, aceasta devenind best-seller si luandu-i existenta linistita.

A inceput sa studieze la modul cel mai serios fericirea, alternand aceste perioade cu unele de completa izolare si meditatie la Manastirea Shechen, din Katmandu. In restul timpului il intovarasea pe Dalai Lama in tarile vorbitoare de limba franceza. A continuat sa participe la conferinte stiintifice si a scris nenumarate carti.

Banii castigati de pe urma acestora sunt donati unor proiecte umanitare prin care se construiesc scoli si se asigura serviciile medicale pentru circa 100.000 de pacienti anual.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#cel mai fericit om, #Matthieu Ricard fericire, #Matthieu Ricard creier, #fericire meditatie , #inedit
Comentarii
Poza VisOnAir
VisOnAir
rank 4
Ochiometric vorbind nu da impresia de budhist