Cele mai bizare cadouri primite de sefi de state si inalti demnitari

Duminica, 13 Iulie 2014, ora 09:04
4862 citiri
Cele mai bizare cadouri primite de sefi de state si inalti demnitari
Foto: Mixstuff

Diplomatii nu sunt nici ei altceva decat oameni si, atunci cand vor sa-si etaleze atentia unul fata de altul, isi fac daruri.

Dar, spre deosebire de noi ceilalti, cadourile dintre diplomati sunt adesea dintre cele mai bizare, poate fiecare vrand sa epateze, poate stiind ca gestul va fi preluat de media, iar autorul gestului va avea prilejul sa para un original.

Adesea, cadourile nici nu sunt destinate uzului personal, avand valoare de simbol, de obiect decorativ sau pur si simplu incercand sa-l puna in incurcatura pe beneficiar, care adesea nici nu stie cum sa procedeze cu ceea ce a primit.

Portalul Mixtuff ne prezinta cateva cazuri cu personalitati de vaza, care se distreaza facandu-si unu altuia cadouri.

Reptila lui George W. Bush

In anul 1990, presedintele american George W. Bush a primit in dar de la guvernul indonezian o uriasa reptila, de 130 de kilograme. George W. Bush a donat reptila unei gradini zoologice, unde a fost bine ingrijita si a facut 30 pui.

Uleiul de masline

In anul 2009, presedintele Barack Obama, atunci nou ales, a primit cadou din partea autoritatii palestiniene trei sticle cu ulei de masline, de fabricatii diferite.

Sticlele se considera a avea o valoare simbolica, pretul lor pe piata fiind de 75 dolari. Se pare ca este cel mai ieftin cadou pe care l-a primit in ultimii ani un presedinte de stat.

Hillary Clinton

Dupa ani de crestere a tensiunilor dintre SUA si Rusia, Hillary Clinton s-a intalnit cu ministrul de extene rus, Lavrov. Pentru a dezamorsa atmosfera, domna Clinton i-a remis lui Lavrov o cutie galbena, cu un buton rosu, pe care scria in limba engleza si in cea rusa acelasi cuvant: "resetare".

Din pacate, resetarea siuatiei internaitonale n-a fost de lunga durata.

Catelul lui Putin

In 2010, prim-ministrul bulgar Boiko Borisov i-a facut cadou preseditelui Putin un catel de rasa, care intre timp s-a facut mare, ba chiar imens. Zvonurile spun ca celebrul labrador aflat si azi in posesia lui Putin a fost tot un cadou, iar cu alta ocazie ar fi primit chiar si un tigru.

Cadoul lui Saddam

In anul 1993, dictatorul Saddam Hussein ii remitea lui Ronald Rumsfeld un videoclip, reprezentand un copil care musca din capul unui sarpe. Pe fundalul scenei, aparea dictatorul sirian Hafez-al-Assad, razand cu hohote. Gluma n-a fost deloc gustata la Washington.

Asigurarea presedintelui Obama

Vizitand Autralia in 2011, presedintele Barak Obama a primit de la premierul Australian o polita de asigurare a garzilor de corp contra atacurilor crocodililor.

Polita avea valoarea de 50.000 dolari, iar presedintele a amintit ca in reforma sistemului de asigurari din America, aflata in curs, tocmai s-a scapat din vedere asigurarea contra crocodililor.

Ursul Panda

China se mandreste cu ursii sai Panda care, desi aflati in curs de disparitie, sunt din cand in cand oferiti in dar unor demnitari straini. Numai in anii 1958 - 1982, au fost daruite nu mai putin de 23 asemenea raritati.

Doua din ele, Ling-Ling si Hinh-Hing, i-au revenit presedintelui Nixon in 1972. In replica, presedintele american i-a oferit omologului chinez o pereche de bivoli.

O camila pentru presedintele Hollande

In 2013, presedintele Frantei Hollande a fost pus deodata in dificultate, aflandu-se intr-o vizita in republica Mali. Cei de acolo i-au oferit o camila, care nu putea fi tansportata cu avionul prezidential.

Ca urmare, Hollande a multumit politicos pentru camila, dar a lasat-o in custodia celor care i-o ofereau.

Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
#cadouri sefi stat, #cadouri presedinti, #cadouri inedite, #cadouri protocol , #inedit