Cele mai ciudate legi din lume

Joi, 22 Iulie 2010, ora 23:35
5735 citiri
Cele mai ciudate legi din lume

Chiar daca sunt legi, nu sunt neaparat logice. Uneori, existenta acestora pune la indoiala capacitatile persoanelor care le-au gandit si votat sau, dimpotriva, le atribuie un simt al umorului foarte dezvoltat.

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai neobisnuite legi din lume:

1. In incercarea de a mentine si de a eficientiza curatenia orasului, autoritatile din Singapore au interzis, in 1992, guma de mestecat.

2. In Eracle, Italia, "construirea" unui castel de nisip este interzisa. Micutii trebuie sa se rezume la alte jocuri cu care sa-si ocupe timpul pe plaja.

3. Culmea fumatului: in Amsterdam, Olanda, fumatul tutunului este interzis in locuri publice, de exemplu, in cafenele, pe cand pufairea cannabisului nu este.

4. Femeile nemaritate pot intra la puscarie daca sar cu parasuta in zilele de duminica. Aceasta lege este valabila in Florida, SUA.

5. Trasul apei la toaleta nu este permis dupa ora 22; asta in cazul in care locuiti intr-un apartament din Elvetia. Barbatii sunt dezavantajati fata de femei, intrucat ei nu au voie nici macar sa se usureze dupa ora mentionata.

6. Amenda de 500 de euro, pentru sarutul intr-o masina in miscare, se poate lua in Eboli, Italia.

7. In Capri, Italia, papucii de plaja zgomotosi sunt interzisi. Recent, un cuplu a fost retinut de politie pentru acuzatia de a fi purtat flip-flops galagiosi.

8. Statul Alabama, SUA, a legiferat o notiune care este cat se poate de logica: soferul unui autoturism nu are voie sa conduca legat la ochi.

9. Desi Dubaiul este vazut ca paradisul vacantelor, nu este tocmai locul perfect pentru indragostiti intrucat sarutul in public este interzis.

10. Durianul, un fruct specific tarilor ca Indonezia si Malaysia, este interzis in multe locuri din Sud-Estul Asiei, datorita mirosului puternic care-l face insuportabil.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#legi ciudate, #cele mai ciudate legi , #inedit
Comentarii