Cele mai ciudate prenume din lume - de ce sunt unele interzise

Marti, 20 August 2013, ora 17:59
7119 citiri
Cele mai ciudate prenume din lume - de ce sunt unele interzise

Unii parinti debordeaza de imaginatie si tin cu tot dinadinsul sa fie cat mai originali atunci cand e vorba sa aleaga un prenume copilului lor.

Insa, pe mapamond, nu toate ideile sunt acceptate, astfel incat instantele trebuie sa intervina ca sa interzica cele mai ciudate, daca nu nebunesti, prenume.

Iata cateva nume de botez respinse de adminstratiile locale, dar si unele autorizate, chiar daca sunt departe de a fi comune, conform Le Point.

La mai putin de un an de la atentatele din 11 septembrie, unui cuplu turc i s-a interzis sa-i puna copilului numele de Osama Bin Laden in Koln, iar in 2009, parinti din New Jersey n-au putut sa-si boteze baietelul Adolf Hitler.

In Suedia, un cuplu a dorit sa protesteze fata de rigiditatea legilor nationale, asa ca a vrut sa-si boteze copilul Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116 (pronuntat Albin). A fost interzis de justitie, ca si Metallica, Ikea sau chiar Q si @.

In Franta, reglementarea este clara. "Cand prenumele pare a leza interesele copilului (...), ofiterul starii civile poate sa instiinteze cu promptitudine Procurorul Republicii". Conform articolului 57, Cod civil, acesta, la randul lui, are posibilitatea de a "sesiza judecatorul specializat in probleme familiale".

Magistratul poate ordona (sau nu) eliminarea numelui de pe registrele de evidenta ale starii civile. S-a intamplat, de exemplu, parintilor micutului Titeuf (personaj din desen animat) in noiembrie 2009. Nemultumit, cuplul a sesizat Curtea de Apel, apoi Curtea de Casatie, dar fara succes.

Google, Facebook si Like, autorizate

In ceea ce-i priveste pe gemeni, acestia stimuleaza din plin imaginatiile parintilor. Ca sa fie siguri ca vor ajunge marinari, doi cetateni din Bretagne au dorit sa-si numeasca copiii Babord si Tribord.

In Noua Zeelanda, un cuplu si-a botezat nou-nascutii Benson & Hedges, numele unei marci de tigari. Un altul, Fish & Chips, in cinstea acestui fel de mancare foarte popular in Marea Britanie, dincolo de canal.

Un copil poate fi insa botezat Google, ceea ce s-a si intamplat in Suedia, unde o mama spune ca adora serviciul de cautare online.

Pentru a-i multumi lui Mark Zuckerberg si a saluta rolul retelelor sociale in Primavara araba, un egiptean a hotarat sa dea numele de Facebook primei sale fete.

In acceeasi ordine de idei, tineri parinti israelieni au ales prenumele Like pentru copilul lor.

In Statele Unite si in Marea Britanie, mai tolerante in materie de prenume, anumite vedete obtin autorizatii uimitoare: Apple pentru fiica lui Gwyneth Paltrow, Moon Unit pentru cea a lui Frank Zappa, Pilot Inspektor pentru fiul lui Jason Lee.

Citeste si:
Fostul lider PNL Crin Antonescu nu crede în refacerea coaliției cu USR: „Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide”
Fostul lider PNL Crin Antonescu nu crede în refacerea coaliției cu USR: „Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide”
Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat miercuri, 27 octombrie, că refacerea coaliţiei între PNL şi USR este "o variantă înfundată", el susţinând că niciodată în cariera sa...
Iohannis, turist la piramidele din Egipt alături de soție, în timp ce criza politică din România se prelungește la nesfârșit
Iohannis, turist la piramidele din Egipt alături de soție, în timp ce criza politică din România se prelungește la nesfârșit
Preşedintele României Klaus Iohannis a făcut miercuri miercuri, 27 octombrie, o vizită de stat în Egipt, la invitaţia preşedintele Abdel Fattah El-Sisi. După întâlnirea oficială, șeful...
Sursa: Ziare.com