Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Cele mai ciudate restaurante din lume

Miercuri, 23 Iunie 2010, ora 20:29
3692 citiri
Cele mai ciudate restaurante din lume

Din ce in ce mai multe restaurante sunt dezvoltate astfel incat sa iasa in evidenta mai mult prin ineditul pozitionarii ori decorarii, decat prin bogatia de arome si gusturi.

Iata prin ce sunt spectaculoase cateva dintre cele mai ciudate restaurante din lume, conform unei liste intocmite de msnbc.msn.com.

1. Suspendat la 50 de metri in aer

Conceptul "Dinner in the Sky" presupune o platforma care poate gazdui pana la 22 de persoane, suspendata la o inaltime de pana la 50 de metri in aer, cu ajutorul unei macarale.

Clientii poarta un fel de centuri de siguranta legate de scaune si sunt serviti de trei ospatari. Conceptul exista deja in zeci de tari din Europa si Statele Unite ale Americii.

Cum sa mananci sanatos chiar si la restaurant

2. La 5 metri sub mare

Restaurantul Ithaa, din cadrul complexului Conrad, insulele Maldive, este situat la cinci metri sub nivelul marii. Acesta cuprinde sapte mese, sub o bolta perfect transparenta, astfel incat clientii pot admira pestii si alte vietati marine in timp ce mananca.

Constructia este atat de bine structurata incat a rezistat chiar si tsunamiului din 2004 din Oceanul Indian.

3. Pe toaleta

Desi pentru unii poate parea suficient de dezgustator cat sa nu calce pe acolo, pentru altii restaurantele create astfel incat sa iti dea impresia ca mananci intr-o baie sunt cel putin interesante.

In Asia exista deja 12 astfel de cladiri, inclusiv in Hong Kong. Oaspetii stau pe scaune care au forma de toaleta si mananca din tacamuri care par a fi toalete, chiuvete si cazi in miniatura.

4. Ca in spital

Restaurantul The Clinic, situat in districtul Clarke Quay din Singapore, te face sa crezi ca ai ajuns intr-un spital in loc de restaurant. Chelnerii sunt imbracati in halate albe, iar mancarea este servita in farfurii din otel inoxidabil, in forma de rinichi, in timp ce bauturile vin in recipiente care au forma de seringa. De asemenea, clientii sunt asezati pe scaune cu rotile si mananca la mese de operatie.

Restaurant unde poti cina chiar si in baie

5. In biserica

Japonezii au inventat un restaurant inspirat din designul unei biserici. Astfel, in Christon Cafe, gasesti o incapere care are vitralii si chiar altare.

6. La minus 5 grade

Incepand din 1996, cand a fost lansat complexul SnowCastle, din Kemi, Finlanda, care include un restaurant, o capela si un hotel, o echipa de oameni il reconstruieste in fiecare an. Asta pentru ca este facut numai din gheata si, in fiecare primavara, se topeste.

Inauntru temperatura este, in medie, de minus 5 grade Celsius, insa clientilor li se ofera blanuri de ren si meniuri care incep obligatoriu cu o supa calda, pentru a nu tremura prea tare de frig.

7. In inchisoare

Inchisoarea de maxima securitate Fortezza Medicea de langa Pisa, Italia, coordoneaza si un restaurant, in cadrul caruia mancarea este gatita si servita chiar de catre detinuti bine paziti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#cele mai ciudate restaurante, #restaurant cina toaleta, #restaurant sub apa , #inedit