Cele mai friguroase 10 zone locuite din lume

Vineri, 08 Iulie 2011, ora 12:07
54804 citiri
Cele mai friguroase 10 zone locuite din lume
Foto: topbesttraveldestinations

Asezarile cele mai friguroase de pe Terra, unde locuiesc oameni, sunt zonele situate in apropierea Cercului Arctic, in regiuni din Rusia, Statele Unite, Canada sau India. Aici temperaturile sunt extrem de scazute, coborand chiar sub -80 grade C.

Cand te gandesti la locuri foarte friguroase, gandul iti zboara la Antarctica, dar locuiesc oameni cu adevarat acolo? Acestei intrebari ii da raspunsul Movers and Packers, care prezinta cele mai reci 10 locuri locuite de pe Pamant.

1. Oimiaken, Rusia

Temperatura este in jur de -30 grade C aici. Aceasta zona se afla in nord-estul republicii Iakutia din Rusia, o regiune din Siberia de marimea Indiei.

Acest loc detine recordul pentru cea mai scazuta temperatura inregistrata vreodata de om si anume -96,16 grade C.

2. Northice and Eismitte, Groenlanda

In regiune sunt inregistrate adesea temperaturi de -50 grade C. Sa traiesti in aceasta zona reprezinta o mare provocare, din mai multe motive. Stiati ca la asemenea temperatura ingheata cerneala in stilou?

Copiii nu pot sta la joaca afara decat 20 de minute, pentru a preveni inghetarea plamanilor. Aici soarele nu apune intre 13 mai si 30 iulie, in fiecare an, iar intre 23 noiembrie si 20 ianuarie, astrul solar nu rasare.

3. Whitehorse, Canada

Populatia de aici este de 30.400 de locuitori, iar temperatura este cu doar cateva grade mai mare decat in Groenlanda. Localitatea este situata in nord-vestul regiunii Yukon, din Canada, la est de Alaska.

Zona este populata de americanii nativi, iar orasul a aparut la sfarsitul secolului al XIX-lea. Aici a existat o mina de aur incepand cu anul 1896, iar goana dupa aur s-a sfarsit in anul 1910.

4. International Falls, Statele Unite

Acesta este unul dintre locurile cele mai friguroase din Statele Unite unde traiesc oameni. Iarna, temperatura este in medie de -32 grade C, iar cea mai scazuta a ajuns la -55 grade C.

International Falls este situat chiar la granita cu Canada si are o populatie de 6.424 de locuitori. Zona este un punct de atractie turistica, putandu-se practica sporturi de iarna, dar si pescuitul la copca.

5. Prospect Creek, Statele Unite

Cea mai scazuta temperatura inregistrata vreodata in Statele Unite a fost la Prospect Creek, in ianuarie 1971, de -94 grade C. In 1970, traiau aici aproximativ 20.000 de oameni, care lucrau la conducta Trans-Alaska.

Din 1977, cand conducta a fost finalizata, nu se mai intampla mare lucru in zona. Ocazional, exista expeditii miniere, insa locul este considerat astazi nelocuit.

6. Dras, India

In aceasta zona ninge atat de mult incat ea este izolata de restul regiunii, pentru mai multe luni pe an. Temperatura medie iarna este de -31 de grade C, iar cea mai scazuta a fost de -58 grade C.

7. Verhoiansk, Rusia

Are o populatie de 1.300 de persoane, iar cei mai multi oameni sunt comercianti sau crescatori de reni. Stalin a exilat detinutii politici in aceasta zona, pentru a lucra la autostrada Kolima.

Cea mai scazuta temperatura inregistrata a fost de -93,6 grade C, in anul 1892.

8. Iakutsk, Rusia

Este cunoscut ca cel mai rece oras din lume, avand o populatie de 210.000 de locuitori. Solul nu se dezgheata niciodata, iar temperatura minima masurata a fost de -84 grade C.

9. Snag, Canada

Cea mai scazuta temperatura inregistrata la Snag a fost de -81,4 grade C. Snag nu este departe de Whitehorse. Cand a fost masurata aceasta temperatura, aici locuiau o duzina de vanzatori de blanuri si erau 10 oameni la aeroport.

10. Grise Fiord, Canada

Avand o populatie de 141 de locuitori, zona este extrem de friguroasa, iar minima a ajuns la -80 grade C. Acest oras s-a format in timpul "razboiului rece", in scopul de a a obtine drepturi in zona arctica. Populatia era compusa din americani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#cele mai friguroase locuri, #localitati polul frigului lume, #cele mai reci zone, #regiuni temperaturi record populate , #inedit