Cele mai infricosatoare aterizari pe aeroporturile lumii (Video)

Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 18:50
11759 citiri
Cele mai infricosatoare aterizari pe aeroporturile lumii (Video)
Foto: indoflick

Aterizarea avioanelor pe cele mai infricosatoare piste ale aeroporturilor din intreaga lume iti taie de multe ori respiratia. Printre cele mai periculoase aeroporturi de pe glob sunt cele din muntii Everest, din Bhutan si Nepal sau cele din Insulele Caraibe.

Va prezentam o selectie de imagini ale unor astfel de aterizari, culese de publicatia britanica The Telegraph.

1. Aeroportul Paro, Bhutan

Inconjurat de piscurile falnice ale muntilor Everest, Paro este unul dintre cele mai provocatoare aeroporturi din lume, pentru piloti. Intr-adevar, doar opt piloti din lume au certificate pentru a ateriza aici.

2. Aeroportul Matekane, Lesotho

Aeroportul este situat in munti si nu este recomandat celor cu inima slaba. Matekane are o pista foarte scurta, de doar cateva sute de metri.

3. Aeroportul Saba, Insulele Caraibe

Aeroportul dispune de una dintre cele mai scurte piste din lume, care are aproximativ 400 de metri. Pilotii compara aterizarea pe aeroportul din Saba cu una facuta pe un portavion.

4. Pista de gheata, Antarctica

Pista realizata pe gheata din insula Ross este operabila in mare parte, in timpul iernii din Antarctica. Pilotii trebuie sa evite totusi aterizarile cu aeronave grele.

5. Aeroportul Princess Juliana, St.Maarten, Insulele Caraibe

Zborul in apropierea aeroportului Princess Juliana se face peste apa si pilotii trebuie sa controleze periodic instrumentele de zbor, pentru a se asigura ca altitudinea este cea corecta.

6. Aeroportul Tenzing-Hillary, Lukla, Nepal

Aici nu trebuie sa existe nicio eroare de pilotaj, in timpul aterizarii sau decolarii de pe acest aeroport, care este la cea mai mare altitudine din lume. Aeroportul a fost botezat in cinstea primului om care a urcat pe Everest, Sir Edmund Hillary, in anul 1953.

7. Aeroportul Courchevel, Alpii francezi

Doar pilotilor care au obtinut certicate de zbor pentru acest aeroport li se permite sa aterizeze aici. Pista se afla in muntii Alpi, la o mare altitudine, fiind foarte scurta si extrem de abrupta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#cele mai periculoase aeroporturi lume video, #aterizari aeroporturi video, #imagini aterizari periculoase , #inedit