Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cele mai stranii lacuri de pe Pamant - pline de asfalt sau gaz metan (Galerie foto)

Vineri, 12 Iulie 2013, ora 21:16
11864 citiri
Cele mai stranii lacuri de pe Pamant - pline de asfalt sau gaz metan (Galerie foto)
Foto: Top Tenz

Nu toate lacurile de pe Pamant sunt paradisiace, pline de o vegetatie bogata si populate cu mii de specii marine. Exista unele care sunt cu adevarat stranii. Exista lacuri cu apa rosie sau care contin gaz metan ori sunt populate de milioane de meduze.

Aventura turistilor in preajma sau in adancul acestor lacuri este uneori posibila, alteori nu, in functie de pericolul la care acestia sunt expusi, potrivit Top Tenz. Iata unele din cele mai ciudate lacuri din lume:

Lacul cu meduze uriase

Lacul populat de milioane de meduze uriase este situat la Palau, pe insula Eil Malk din Micronezia. Datorita izolarii sale de ocean si de pradatori, meduzele au prosperat si s-au reprodus intr-un ritm uimitor. Exista milioane de meduze care migreaza in fiecare zi dintr-o parte in alta a lacului.

Lacul cu turn

Lacul Resia este situat in Tirolul de Sud, o provincie din nordul Italiei, si este un lac artificial, care a fost creat in anul 1950. Mai multe sate au fost atunci acoperite de ape, doar un turn al unei biserici a reusit sa ramana la suprafata, chiar in mijlocul apei.

Lacul care fierbe

Lacul Boiling din Republica Dominicana este situat in Parcul National Morne Trois Pitons si face parte din Patrimoniul Mondial protejat. Apa din acest lac ciudat fierbe incontinuu, el fiind de origine vulcanica, iar temperatura apei este cuprinsa intre 71 si 87 de grade Celsius.

Un palat intr-un lac

Jal Mahal e un palat construit de maharajahul Sawai Jai Singh al II-lea, in anii 1.700. El a avut ideea realizarii unui baraj, care ulterior a fost deschis si a inundat regiunea care era afectata de seceta. Insa apa a inundat si palatul.

Lacul Baikal, plin de gaz metan

Lacul Baikal abunda in gaz metan, iar Guvernul rus il monitorizeaza din satelit. Aici se formeaza niste cercuri perfecte, bizare, care pot fi vazute chiar din spatiu.

Lacul cu apa rosie

Apele lacului Colorada din Bolivia sunt de culoare rosie, aducand a peisaj martian. Lacul are si niste insule albe, formate dintr-un mineral numit borax, acestea fiind populate de pasarile flamingo.

Lacul de asfalt

Lacul Pitch este cel mai mare depozit de asfalt natural din lume. Intregul lac contine asfalt lichid. El este situat la La Brea, in Trinidad. Asfaltul din acest lac a fost exportat si folosit chiar la New York.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#lacuri ciudate poze, #lacuri neobisnuite Pamant, #fotografii lacuri neobisnuite, #lac asfalt, #lac gaz metan, #lacuri colorate imagini , #inedit