Creaturile ciudate ale Bibliei (Galerie foto)

Luni, 25 Iulie 2011, ora 17:20
24641 citiri
Creaturile ciudate ale Bibliei (Galerie foto)
Foto: Top Tenz

Biblia contine si personaje mai putin obisnuite, cum ar fi monstrii. Ea este plina de multe creaturi ciudate, prevestitoare de rau.

Behemoth

Aceasta creatura este descrisa in una din cele mai vechi carti ale Bibliei, Iov, drept una gigantica si puternica, dupa cum scrie Top Tenz. Ea poate fi imblanzita doar de Dumnezeu. Unii spun ca Behemoth ar fi, de fapt, un fel de dinozaur al acelei perioade biblice, dar altii il asociaza cu un simplu hipopotam. In traditia evreiasca, Behemoth este un simbol al haosului.

Prima Fiara

In Apocalipsa, pot fi gasiti multi monstri inspaimantatori. Nu se stie cu siguranta daca prin ei se fac prevestiri asupra viitorului sau acesti monstri sunt doar simboluri ale trecutului.

Aceasta Prima Fiara este un monstru cu sapte capete si zece coarne care se ridica din apele oceanului. Are picioarele asemenea unui urs, gura fiind cea a unui leu. Fiara are aspectul general al unui leopard. Teologii spun ca ea simbolizeaza Papalitatea.

A Doua Fiara

Aceasta creatura iese din pamant si este denumita in Biblie balaur. Are doua coarne si vorbeste ca un dragon. Ea infaptuieste minuni false, care ii incurajeaza pe oameni sa se inchine Primei Fiare. Ea permite Fiarei sa ii omoare pe toti cei care nu i se inchina. Unii au afirmat ca acest balaur simbolizeaza totul, de la profetul Mohammed la statul modern al SUA.

Lacustele lui Abaddon

El este ingerul razbunator al carui nume inseamna "distrugator". Lacustele sale, care ies pe Pamant pentru a distruge, au coada asemenea celei a scorpionului, fata umana, par de femeie si poarta coroane de aur. Ele isi folosesc cozile pentru a-si intepa victimele.

200 de milioane de calareti

Aceasta armata apare, de asemenea, in Apocalipsa. Caii au capete de lei, cozi de sarpe si sufla foc pe cele patru guri. In cele din urma, ei sunt responsabili de moartea unei treimi din intreaga umanitate. Armata este condusa de ingerii cazuti.

Fiarele lui Daniel

In Cartea lui Daniel apar, de asemenea, viziuni care simbolizeaza evenimente reale. Intr-unul din visele sale, regele Babilonului, Daniel, vede patru monstri care ies din mare. Primul seamana cu un leu si are aripi de vultur.

Al doilea are infatisare de urs, al treilea este asemenea unui leopard cu patru capete, avand pe spate patru aripi de pasare. Al 4-lea are zece coarne, dinti mari de fier si gheare de arama. Se crede ca fiarele simbolizeaza cele patru popoare din acea perioada.

Nefilimii

"Cei cazuti" apar in Geneza (Facerea) si sunt descrisi drept "fiii lui Dumnezeu". Unii afirma ca ei sunt copiii facuti de ingeri cu femeile de pe Pamant. O alta interpretare indica faptul ca totul ar simboliza amestecul a doua "triburi": descendentii lui Seth si cei ai lui Cain. S-a ajuns pana acolo incat sa se afirme ca nefilimii erau extraterestri.

Leviathanul

Aceasta creatura apare, printre altele, si in cartea lui Iov. Leviathanul este un monstru marin care scuipa foc si scoate fum pe nari. Unii spun ca acest monstru marin nu ar fi decat o descriere poetica a crocodilului.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#biblie creaturi ciudate monstri, #prevestiri profetii sfarsit lume, #leviathan nefilimi geneza apocalipsa , #inedit