Cum ar arata contul de Facebook al lui Vlad Tepes

Miercuri, 10 Noiembrie 2010, ora 11:33
3303 citiri
Cum ar arata contul de Facebook al lui Vlad Tepes
Foto: 1235

Regina Elisabeta a Marii Britanii si-a facut cont pe Facebook si a adunat, pana acum, 100.000 de "like"-uri.

Totusi, monarhii din trecut nu s-ar fi inteles atat de bine cu retele de socializare. Time a realizat un clasament al personalitatilor din trecut care ar fi avut pagini dezastruoase pe astfel de site-uri.

Vlad Tepes

Vlad Tepes ar fi avut, intr-adevar, multe motive sa fie nervos. Tatal sau a fost asasinat, iar fratele sau a fost torturat si ingropat de viu. Cand a devenit liderul tarii sale, o zona a Balcanilor numita pe atunci Tara Romaneasca, parte a Romaniei moderne, prima sa misiune a fost sa se razbune, scriu jurnalistii de la Time.

Se spune ca a ordonat, de mai multe ori, ca oamenii sai sa fie jupuiti, fierti, decapitati, prajiti sau orbiti. De asemenea, avea o placere macabra de a taia nasurile, urechile, membrele sa organele sexuale ale oamenilor.

Totusi, pedeapsa lui preferata era trasul in teapa, de unde si porecla "Tepes". Mitul spune ca peste 100.000 de oameni au fost ucisi in acest mod, iar Dracula, romanul scris de Bram Stoker, este inspirat din viata lui Vlad Tepes.

Domnitorul ar fi avut, in asemenea conditii, o pagina de Facebook groaznica. La citatele favorite ar fi scris "Razbunarea este dulce". Si mai potrivit ar fi fost "Sangele este viata", replica lui Dracula. La interese ar fi trecut, in profilul sau, razbunarea, trasul in teapa, suferinta altora si, bineinteles, castelele."Este o zi frumoasa sa tragi in teapa" ar fi fost cel mai utilizat status pe Facebook.

Regina Victoria

In ciuda longevitatii reginei Elisabeta, regina Victoria este femeia care detine recordul pentru cea mai lunga guvernare, de 64 de ani.

A duce o viata serioasa, a se abtine de la bautura si jocuri de noroc, a nu uita de ziua sabatului, a reduce placerile simturilor la mangaierea unei singure femei, aceea luata de sotie in conformitate cu legea, sunt virtutile care devenisera reguli impuse de regina.

Regina cea rigida ar fi scris pe Facebook, in rubrica pentru hobby-uri si interese, familiile regale si a fi regina pentru totdeauna. Statusul, desi actualizat zilnic, ar contine aceeasi informatie: "Abdomenul, pieptul si creierul vor ramane intotdeauna inchise inteleptului si umanului chirurg". Ar fi raspuns la orice comentariu sec, cu un "nu, nu e deloc amuzant".

Ivan cel Groaznic

Ivan al IV-lea, primul tar al Rusiei, a fost atat de rau, incat a ramas in istorie drept Ivan cel Groaznic. El isi face curaj si da o adevarata lovitura de teatru in momentul in care, la numai 16 ani, se autointituleaza cezar, Tar in slavona, titlu pe care nu il mai purtase nici unul dintre strabunii sai.

El se considera reprezentantul lui Dumnezeu pe pamant si se crede dinainte iertat pentru toate faradelegile sale. In timpul domniei sale, boierii varstnici sunt prajiti in tigai uriase, fierti in cazane sau pusi la frigare asemenea animalelor. Cei tineri sunt trasi in teapa iar in fata lor le sunt violate rudele de sex feminin. Femeile sunt trecute prin supliciul sforilor, astfel create incat sa taie trupul asemenea unui fierastrau.

Nebunia tarului atinge paroxismul in masacrul de la Novgorod, din 1570. Convins ca orasenii bogatului targ comploteaza impotriva sa, Ivan al IV-lea ordona uciderea intregii populatii. Doar dupa ce numarul victimelor atinge ordinul miilor sau zecilor de mii, iar apele raului sunt zagazuite de multimea cadavrelor, tarul le ingaduie supravietuitorilor sa isi continue existenta.

"Pis, pis, hai, pisicuto" ori "urmez vointa lui Dumnezeu" ar fi replicile preferate ale domnitorului. Zilnic, ar trece, pe Facebook, in rubrica pentru status, un "Ivan te cheama in camera de executie".

Sultanul Ibrahim

Ibrahim a fost deprimat dupa moartea fratelui sau, devenind instabil psihic. Ba chiar hranea pestii de la castel cu monede, in loc de mancare. Mama lui a preluat fraiele tarii, lasandu-l pe baiat sa isi petreaca mai mult timp cu cele 280 de amante ale sale. Intr-un exces de nebunie, Ibrahim a ordonat ca intregul harem sa fie inecat in Bosfor.

Prozacul, un peste, doi pesti, pestii rosii, pestii albastri si pestii galbeni ar fi printre interesele lui Ibrahim, trecute in profilul de Facebook. "Nu sunt paranoic, cel putin asa-mi spun vocile", "Sunt trist, vreau la mama" ori "Merg sa inot in rau cu doamnele mele" ar fi statusurile zilnice ale lui Ibrahim.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei"
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei"
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#cont faceebook regina Elisabeta, #cont facebook Dracula, #Vlad Tepes facebook , #inedit