Cum au vazut oamenii intrarile spre lumea de dincolo? (Galerie foto)

Sambata, 23 Noiembrie 2013, ora 20:06
9596 citiri
Cum au vazut oamenii intrarile spre lumea de dincolo? (Galerie foto)

Ce se intampla atunci cand murim? Este o intrebare care a bantuit de mult omenirea si daca raspunsul nu va veni prea curand, totusi diferite civilizatii din istorie au gasit intotdeauna o explicatie in acest sens.

Si pentru multe civilizatii poarta de intrare in lumea de dincolo a fost foarte aproape, un loc subpamantean, un taram al mortilor, potrivit Listeverse.

Va prezentam o insiruire a mai multor locuri, presupuse intrari spre o alta lume, asa cum au fost ele infatisate de diversele culturi din istoria omenirii.

Masaya, Nicaragua

Mai multe scrisori ale exploratorilor din secolul al XVI-lea care au ajuns in Lumea Noua au povestit despre marii vulcani care au transformat noaptea in zi si despre lacurile de foc care nu s-au oprit din ardere.

Timp de generatii, indigenii credeau ca vulcanul este o "Gura a iadului". Femei tinere si copii au fost aruncati in vulcan ca sacrificii pentru zei.

Poarta iadului a lui Pluto

Mitologia greaca si romana vorbeste despre Muntele Olimp, casa zeilor, ca despre un loc real. Astfel, de ce nu ar exista si o poarta spre Hades, taramul mortilor? Legenda spune ca Poarta lui Pluto este intrarea spre lumea subpamanteana.

Mult timp necunoscut, situl din pestera de la Pamukkale, care in vechime a fost orasul antic Hierapolis, adaposteste si izvoare termale, insa este si locul de inmormantare al Sfantului Filip.

Locul este denumit Poarta Infernului si este situat langa Templul lui Apollo, iar renumele sau se datoreaza si gazelor care vin din interiorul pesterii. Pamukkale era descris ca o poarta spre o lume plina de vapori letali.

Pesterile gemene, Israel

Dintre toate traditiile religioase si povestile care sunt asociate Israelului si Ierusalimului, probabil cea mai cunoscuta este legatura cu Hades, Persefona si Demetra. Potrivit legendei, Hades, zeul mortii s-a indragostit de Persefona, fiica lui Zeus si a Demetrei.

Persefona a fost rapita de Hades si dusa in Infern, in "pesterile gemene" din Israel. Acestea au fost considerate mult timp intrari in lumea subpamanteana, iar descoperirile arheologice au gasit numeroase dovezi ale unor ritualuri pagane care au avut loc acolo.

Hekla, Islanda

Vulcanul activ Hekla din Islanda a fost considerat ca o intrare in lumea subpamanteana. S-a spus ca Hekla scuipa focul iadului si arunca spiritele inapoi pe Pamant. Chiar si poetul englez William Blake din secolul al XVIII-lea a imortalizat partea intunecata a vulcanului Hekla intr-unul dintre poemele sale.

Purgatoriul Sfantului Patrick, Irlanda

Legenda spune ca Sfantul Patrick a predicat pe insula, insa el a fost intampinat cu scepticism de localnici. El a apelat la rugaciuni, cerand lui Dumnezeu sa-i spuna cum ar putea sa-i determine pe localnici sa vada adevarul.

Ca raspuns, Iisus Hristos i s-a infatisat lui Sf. Patrick si a deschis o poarta spre purgatoriu. Un singur om a fost trimis in pestera adanca, ca sa vada ce ii asteapta pe necredinciosi. Pestera respectiva de pe Insula Station, Irlanda a fost mult timp inchisa publicului, insa acum exista pelerinaje acolo.

Pesterile din Belize

Mai multe pesteri din rezervatia naturala din muntii Tapir din Belize au fost folosite mult timp de mayasi in cadrul unor ritualuri. Ei au recurs la sacrificii umane aduse zeilor. Mayasii au considerat aceste pesteri drept casa lui Chaak, zeul ploii.

Ei au crezut ca acolo exista intrari spre Xibalba sau "locul infricosator". Acesta este lumea subpamanteana a celor 12 demoni si a slujitorilor lor, care erau responsabili pentru moarte, boala, foamete, durere si saracie.

Cenotele sacre, Mexic

Cenotele sacre sunt puturi din Mexic care au fost folosite de mayasi pentru diverse scopuri. Acestea erau un fel ceasuri ale vremii pentru mayasi, care aratau zilele calendarului solar.

Cenotele sacre au fost considerate si domeniul zeului Chaak, iar acolo arheologii au descoperit diverse ofrande aduse divinitatii, inclusiv oase de animale si de oameni.

Lacul Avernus, Italia

Lacul Avernus din Italia a fost mult timp considerat o poarta de acces in lumea subpamanteana. Lacul a fost mentionat de catre scriitorul latin Vergiliu ca poarta de intrare in iad, fiind vizitat de mai multe personaje mitologice, precum Hercule si Ulise.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...