Cum va veni Apocalipsa?

Miercuri, 21 Noiembrie 2012, ora 21:34
5553 citiri
Cum va veni Apocalipsa?
Foto: Fox News

Se apropie data de 21 decembrie, iar oamenii se gandesc tot mai mult la sfarsitul lumii. Cateva dintre cele mai inspaimantatoare scenarii post-apocaliptice sunt descrise in filme si carti.

Conform Fox News, in filmul "28 Days Later", produs in 2002, un virus oribil face ravagii in intreaga lume. Un grup de activisti elibereaza mai multi cimpanzei infectati dintr-un laborator, iar urmarea e usor de anticipat. Protagonistul din film se trezeste din coma, gasindu-se intr-o lume post-apocaliptica, acolo unde supravietuitorii se ascund sub pamant de teama creaturilor care ii vaneaza.

Biblia mentioneaza faptul ca Soarele va deveni intr-o buna zi negru, Luna va fi rosie, stelele vor cadea din cer, iar lacustele ii vor chinui pe cei necredinciosi. Atunci isi va face aparitia si Satana, sub forma unui dragon rosu.

In filmul "The Road", bazat pe cartea lui Cormack McCarthy, oamenii recurg chiar si la canibalism. Peisajul este post-apocaliptic, dar nu se stie ce anume a dus la o asemenea urmare ingrozitoare, in care oamenii nu mai au resurse pentru supravietuire.

In "Jocurile foamei", film facut dupa trilogia scrisa de Suzanne Collins, oamenii supravietuiesc intr-o societate bazata pe violenta. Anual, un baiat si o fata sunt alesi pentru a se intrece intr-o competitie feroce pentru supravietuire, din care doar unul va scapa viu.

In cartea lui Margaret Atwood, "Oryx and Cake" (2003), lumea e chinuita de schimbari climatice si goana dupa consum. Oamenii sunt separati, iar orasele sunt pline de violenta. Copiii vad la televizor executii in direct si pornografie, hrana fiind modificata genetic. Acesta pare un scenariu aproape de realizare in lumea in care traim.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#apocalipsa sfarsitul lumii zombi, #hunger games the road, #biblia religie credinta, #luna soare stele biblie , #inedit