Ziare.com

Cum vorbeau primii oameni

Joi, 13 Octombrie 2011, ora 23:24

   

Cum vorbeau primii oameni
Dupa unii lingvisti, toate limbile provin dintr-o proto-limba dezvoltata cu 50.000 de ani in urma. Nu se stie insa cum suna aceasta limba si ce structura avea.

Doi lingvisti din afara mainstreamului stiintific spun ca au reusit sa scoata la lumina cate ceva din aceste necunoscute. Merrit Ruhlen si Murray Gell-Mann au creat un arbore genealogic pentru 2.200 de limbi, vii si moarte, avand ca puncte de legatura folosirea unor sunete similare pentru aceleasi intelesuri.

Majoritatea limbilor moderne folosesc propozitii de tipul subiect-verb-obiect de tipul: Ana are mere. Majoritatea limbilor moarte, cum e latina, au propoztii de tip subiect-obiect-verb: Ana mere are.

In arborele creat de cei doi, limbile subiect-verb-obiect descind din cele de tip subiect-obiect-verb, dar niciodata invers, de unde concluzia s-ar putea trage ca prima limba era construita pe propozitii de tip subiect-obiect-verb.

Citeste mai mult despre Cum vorbeau primii oameni pe Think Outside The Box.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3402 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Da!a existat o proto-limba

Ea este limba adamica sau paradisiaca,folosita de Adam si Eva.Relatia subiect-obiect-verb,a acestei limbi,poate o voi dezvolta ulterior,daca am timp.Sunt studii care sustin insa ca o comunicare cu DIVINITATEA se facea mai inainte de limba paradisiaca,extraverbal,telepatic,si empatic.

 

pt asta de sus..

esti dus rau mai frate... esti cumva oreste ?

adam & eva
sarpe - eu mar ofeream
eva - eu mar luam
adam- ei ma bucuram.. pacate sa fie la greu.

 

zii aluia de mai sus :))))))))))))))

Ca in contact cu Divinitatea poate intra si daca inghite putin LSD. Parca asa zicea ala de a muscat din mar, Steve Jobs, pe ale carui produse se arunca miliarde de parale spre incantarea utilizatorilor hipnotizati de-a dreptul!

@mikha

Ai venit din covalescenta?
Care lob ti l-au scos?Ti-au dat si carnet de glumetz?
Ti-au dat voie si pe net?Mare greseala.Afla ca S.J nu are nici o legatura cu cele scrise de mine.Simbolul marului muscat are cu totul alta conotatie simbolica.

Mai nene

In afara de cartea de telefoane care are multe personaje mai citesti si altceva?

si care ar fi studiile alea?

Ia da-ne niste exmple!
Sau le scoti din coada sapei?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor