"CV-ul esecurilor" unui asistent universitar a devenit viral

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 23:08
6361 citiri
"CV-ul esecurilor" unui asistent universitar a devenit viral

Toti avem esecuri pe partea profesionala, insa de obicei nu vorbim despre ele, preferand sa pastram pentru noi momentele in care nu am reusit, momentele de "infrangere". Cu totul altfel a procedat Johannes Hausofer, asistent universitar la Princeston.

Preluand o idee lansata de o colega de breasla de la o universitate din Marea Britanie, acesta si-a lansat si el CV-ul esecurilor, relateaza CNBC.

Acesta cuprinde sectiuni ca "programe la care nu am luat parte", "finantari pentru cercetare pe care nu le-am primit" si "articole respinse de reviste de specialitate". La fiecare dintre aceste sectiuni mentiunile sunt destule, iar autorul afirma ca, in realitate, sunt cu mult mai multe, dar nu le mai tine minte pe toate.

"Mare parte din ceea ce incerc nu reusesc, insa aceste esecuri sunt adesea invizibile, in timp ce succesele se vad. Am observat ca asta da oamenilor impresia ca cele mai multe lucruri imi ies", isi motiveaza Johannes Haushofer gestul, aratand astfel ca, oricat de sus ai parea ca esti, nu esti scutit de dezamagiri pe plan profesional.

Profesor universitar de la Babes Bolyai, concediat pentru plagiat

Acesta atrage atentia asupra faptului ca a proiecta o imagine "de succes", in care arati doar reusitele, are efecte rele asupra celorlalti. Prin urmare, profesorul a pus pe tapet esecurile sale, postandu-si CV-ul pe Twitter.

Finalul CV-ului este unul in care profesorul anticipeaza cu tristete faptul ca acest rezumat al esecurilor sale va fi mai citit decat intreaga sa munca academica de pana acum.

Citeste si:
De ce ne conduc proștii?
De ce ne conduc proștii?
Pentru că mediocritatea a devenit... sub-mediocritate, urmare a scăderii vertiginoase a nivelului educației reale.Grav și deranjant în societate este când pe curba distribuției gausiene a...
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Fostul lider al PSD Liviu Dragnea susţine că nu există probe care să îl incrimineze în alte dosare penale. Dragnea neagă că ar fi mers în vacanţe exotice pe bani publici ori pe fonduri...
Sursa: Ziare.com