De ce nu ar trebui niciodata sa arunci pachetelele de siliciu de la incaltaminte

Sambata, 29 Decembrie 2018, ora 13:00
33260 citiri
De ce nu ar trebui niciodata sa arunci pachetelele de siliciu de la incaltaminte
Foto: Pixabay

Daca ai cumparat produse electronice sau pantofi, probabil ai primit si niste pachetele de siliciu, pe care scrie mare "A nu se consuma". Desi stii ca ajuta produsul din pachet cumparat, probabil nu te gandesti ca te-ar putea ajuta si in alte situatii. Si asta pentru ca nu stii foarte clar in ce fel e util. Prin urmare, arunci imediat acele bilute de siliciu transparente.

Conform Science Alert, care citeaza Business Insider, rau faci. Aceste pachetele de gel sunt poroase si vor absorbi rapid umezeala din mediul exterior. E ca si cum ai folosi nisipul pentru pisici sub forma de cristale.

Exista niste situatii in care te pot scapa din momente delicate, salvandu-ti timp, energie si chiar bani.

Iti salveaza telefonul ud

Ai scapat iar telefonul in toaleta? Uita de orez, il usuci perfect daca il scufunzi in cateva astfel de pachetele de gel. Lasa-l inchis peste noapte langa pachetele si pana dimineata va fi perfect uscat.

Parbriz care nu se abureste

Ca sa nu ti se mai abureasca dimineata parbrizul masinii pune cateva pachetele in interiorul vehiculului, langa parbriz. Va ramane uscat si nu se va mai aburi, indiferent de vreme.

Aparat de ras care tine mai mult

Ai un aparat de barbierit in care ai investit, de buna calitate si nu vrei sa se strice inainte de vreme? Probabil stii ca umezeala e cea care il scoate din uz mai devreme decat ar trebui. Tine-l intr-o cutie in care ai pus si cateva pliculete scoase de la pantofi si lama va ramane ascutita multa vreme.

In geanta pentru sala

Poti evita ca geanta ta pentru sala sa fie colonizata de bacterii, poate chiar si mucegai, punand in interiorul ei cateva astfel de pachetele. In plus, vor neutraliza si mirosurile.

Protejeaza fotografiile vechi

Fotografiile vechi tind sa se lipeasca intre ele si sa se deterioreze in timp, adesea fiind tinute in magazii, poduri sau locuri unde este umezeala. In cutiile in care le tii poti pune cateva pachetele de siliciu, care le vor proteja.

Citeste si Sa nu il arunci la gunoi! Habar n-aveai ca poti face asta cu un calculator vechi

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#pachetele siliciu utilitate, #silica gel pantofi, #gel siliciu pachete , #inedit