De la Hollyweed la covfefe - intamplarile inedite devenite stiri in 2017

Duminica, 31 Decembrie 2017, ora 21:20
5269 citiri
De la Hollyweed la covfefe - intamplarile inedite devenite stiri in 2017
Foto: Captura Twitter

De la celebra inscriptie Hollywood care, peste noapte, s-a schimbat in "Hollyweed", la misteriosul cuvant "covfefe" dintr-un tweet semnat de Donald Trump, care a provocat isterie pe Internet, anul 2017 a fost bogat in farse, recorduri amuzante si intamplarile inedite.

Hollywood sau Hollyweed?

In prima zi a anului 2017, locuitorii celebrului cartier din Los Angeles au fost surprinsi sa citeasca, pe cunoscuta inscriptie de pe Muntele Lee, in loc de "Hollywood", "Hollyweed", cuvant care face trimitere la prevederea legala votata de californieni la 8 noiembrie 2016, concomitent cu scrutinul prezidential, referitoare la legalizarea marijuanei.a

Zachary Cole Fernandez, autorul farsei, un artist local in varsta de 30 de ani, s-a predat peste cateva zile politiei din Los Angeles. Barbatul a fost acuzat de intrarea neautorizata pe o proprietate privata si a fost eliberat pentru o cautiune de 1.000 de dolari doua ore mai tarziu.

Camerele de supraveghere l-au filmat pe Fernandez in timp ce escalada gardul din apropierea semnului de pe Muntele Lee in jurul orei locale 03.00 (11.00 GMT) in noaptea de Anul Nou. El a folosit patru prelate, doua albe si doua negre, pentru a schimba cele doua litere "o" cu "e".

Intr-un interviu acordat site-ului VICE, Fernandez a declarat ca a fost inspirat de o farsa similara, pusa la cale in 1976, dupa ce California si-a relaxat legile privind consumul de marihuana. La inceputul lui noiembrie 2016, californienii au votat in favoarea legalizarii folosirii marihuana in scop recreational. Persoanele cu varsta peste 21 de ani pot acum sa aiba asupra lor mici cantitati de marihuana si li se permite sa cultive la domiciliu pana la sase plante de canabis.

Un frizer din Gaza ofera clientilor sai servicii de indreptare a parului cu... flacara

Clientii aflati in cautarea coafurii perfecte, dar si a senzatiilor tari, se inghesuie in salonul unui frizer din Gaza, care ofera o tehnica inedita de aranjare a parului, nerecomandata insa persoanelor slabe de inima. Ca sa realizeze cea mai reusita coafura pentru cei care-i trec pragul salonului, Ramadan Odwan foloseste, pe langa foarfeca, aparat de tuns si de uscat, si un spray si o bricheta.

"Oamenii se dau in vant dupa asta, multi sunt curiosi sa experimenteze si nu le este teama", a declarat frizerul pentru Reuters. "Oamenilor de aici le plac aventurile", a completat el.

Ramadan Odwan aprinde jetul spray-ului folosind bricheta si trece flacara prin parul clientului aflat pe scaun. Nu recomanda, insa, ca tehnica sa fie utilizata de oricine.

"Conceptul este foarte simplu, dar destul de riscant daca nu ai experienta in ceea ce faci. Pentru aceste lucruri este nevoie de protejarea parului si de utilizarea catorva materiale de protectie pentru a apara scalpul si podoaba capilara pana la final. Dar si de protectie contra focului", a explicat el.

Detinatorul celui mai "puturos" pantof sport, premiat la un concurs inedit din SUA

Sapte tineri concurenti, posesori ai celor mai urat mirositori pantofi sport, s-au intrecut la cea de-a 42-a editie a competitiei "National Rotten Sneaker Contest" desfasurata in luna martie in orasul New York. Concursul a fost castigat de Connor Slocombe, in varsta de 12 ani, declarat detinatorul celui mai "puturos" pantof. El a participat la aceasta competitie de trei ori in anii precedenti, insa, pana acum, nu a reusit sa obtina trofeul.

Toti cei patru membri ai juriului care au ales castigatorul concursului, desfasurat la "Ripley's Believe It or Not!" din Times Square, s-au strambat la mirosul pantofului uzat al lui Slocombe.

George Aldrich, expert in chimie in cadrul NASA, a declarat ca Slocombe a reusit sa adune toate izurile intr-un singur pantof. "Pe de o parte, mirosul de mucegai, pe de alta, mirosul intepator care iti stramba nasul si iti face ochii sa lacrimeze", a spus Aldrich. "Apoi urmeaza senzatia de voma, o reactie involuntara. El le-a avut pe toate acestea", a completat specialistul.

Pentru a obtine mirosurile respingatoare, concurentii au recurs la tehnica purtarii pantofilor fara ciorapi si mersul prin noroi, dupa cum au declarat participantii, unii dintre ei veniti special din Alaska, Colorado, Illinois si New Mexico pentru a lua parte la eveniment. "Matusa mea are o ferma si uneori o ajut asa ca atunci cand vad excremente de animale calc in ele ca sa murdaresc pantofii", a declarat mandru Slocombe. "Iar cand mergem la pescuit, calc in maruntaie de peste", a completat el.

Slocombe a primit un premiu de 2.500 de dolari si bilete pe Broadway. De asemenea, el va fi inclus in "Odor Eaters Hall of Fumes".

Concursul a fost initiat in 1974 de proprietarul unui magazin cu articole sportive din Vermont pentru a-si promova o noua linie de pantofi sport. Compania pentru ingrijirea picioarelor Odor-Eaters a devenit sponsorul oficial al competitiei, in 1988.

662 de persoane costumate in Charlot

Sase sute saizeci si doua de persoane de toate varstele costumate in Charlot s-au adunat in luna aprilie la Chaplin's World, singurul muzeu din lume dedicat lui Charlie Chaplin, din localitatea Corsier-sur-Vevey, in vestul Elvetiei.

"Au existat tentative anterioare de a organiza adunari mari ale persoanelor costumate in Charlot, insa aceasta este prima inregistrata oficial, deci primul record mondial", a precizat pentru AFP Annick Barbezat-Perrin, purtatoarea de cuvant a muzeului. Pentru a fi inregistrati, participantii trebuie sa poarte o tinuta alcatuita din costum negru, pantofi negri, camasa alba, melon, mustata si baston, a adaugat ea.

Evenimentul a avut loc la 16 aprilie, data care marcheaza prima aniversare a muzeului si, totodata, ziua in care Charlie Chaplin s-a nascut, in 1889. Muzeul a atras in primul an de functionare circa 300.000 de vizitatori, cifra care depaseste cu mult estimarile.

Charlie Chaplin si-a petrecut ultimii ani ai vietii in Elvetia, la Corsier-sur-Vevey, in cantonul Vaud, unde a murit in 1977.

Ce inseamna covfefe? Un tweet enigmatic al lui Trump da peste cap retelele de socializare

Presedintele american, Donald Trump, a postat in luna mai pe Twitter, un cuvant ciudat, "covfefe", care a devenit foarte repede subiectul principal de conversatie pe retele de socializare.

"In pofida presei negative covfefe", se putea citi pe pagina de Twitter a lui Donald Trump, intr-un mesaj care aparent facea referire la informatiile din presa pe care liderul american le-a ridiculizat adesea ca fiind "stiri false".

Ce inseamna insa covfefe, au inceput sa se intrebe internautii? Este un mesaj criptat pentru Vladimir Putin? Sau o greseala de scriere? Glume si comentarii hilare au inceput sa curga si #covfefe a devenit rapid termenul cel mai cautat si discutat pe internet.

"Covfefe" ar insemna "Demisionez", ridiculizeaza o falsa traducere Google din rusa in engleza. Unele comentarii de genul "sa sece covfefe" ironizeaza promisiunea electorala a candidatului Trump, care a spus in campanie ca va "seca mlastina" coruptiei de la Washington.

Pentru a evita orice confuzie, Centrul de limba engleza al Regent's University din Londra a declarat: "Pentru toti elevii nostri in limba engleza, putem confirma ca covfefe nu este un cuvant englezesc. Deocamdata".

La aproximativ sase ore dupa ce a cucerit internetul, celebrul tweet, care a fost redistribuit de 120.000 de ori, a fost sters fara explicatii si un nou mesaj a fost postat: "Who can figure out the true meaning of 'covfefe'??? Enjoy!" (Cine poate sa inteleaga adevaratul sens al "covfefe"??? Delectati-va), a scris seful Casei Albe pe contul sau de Twitter.

Donald Trump este cunoscut pentru tweet-urile sale trimise la orice ora din zi sau din noapte, de la comentarii despre o performanta televizata a actorului Arnold Schwarzenegger pana la "deficitul comercial urias cu Germania".

Localnicii unei asezari din SUA si-au ales ca primar... un caine

Locuitorii din Rabbit Hash, o asezare situata in statul american Kentucky, au ales-o pentru functia de primar pe Brynneth Pawltro. Pana aici, nimic neobisnuit, doar ca Pawltro este o catea din rasa pitbull.

Pawltro a reusit sa obtina cele mai multe voturi pentru functia de edil al localitatii, invingandu-i pe contracandidatii sai... o gaina, un magar si o pisica. Este cel de-al patrulea caine care devine primar in Rabbit Hash, lucru de care localnicii sunt foarte mandri.

Din pacate pentru sustinatorii sai, Brynneth nu este un primar real deoarece Rabbit Hash nu este o asezare suficient de mare incat sa aiba nevoie de un reprezentant oficial. Cu toate acestea, in asezarea din Kentucky au loc alegeri locale, organizate de societatea istorica din zona, o traditie care "a inceput in anii '90 in scop caritabil", dupa cum a declarat o localnica. "Cerem cate un dolar pentru fiecare vot si se voteaza de cate ori se doreste", a explicat ea.

Fondurile stranse in urma alegerilor sunt de obicei folosite pentru diverse lucrari de care localitatea are nevoie. Anul acesta, banii au fost utilizati pentru lucrari de reparatii la un magazin care a fost distrus intr-un incendiu izbucnit in urma cu un an.

O maimuta din Zambia a lasat un intreg oras fara curent electric

O maimuta a lasat orasul Livingstone din sudul Zambiei fara curent electric in luna iulie dupa ce a manipulat un transformator de electricitate, potrivit principalei companii de utilitati din tara.

Incidentul a avut loc in dimineata unei zile de duminica, atunci cand maimuta a atins transformatorul de inalta tensiune, lasand in jur de 50.000 de locuitori din capitala turistica si din unele zone din vestul Zambiei fara electricitate.

Animalul a supravietuit socului electric datorita stratului gros de piele de pe palme, fiind salvat de catre responsabilii Departamentului pentru Parcuri Nationale si Fauna Salbatica.

Pompierii care au salvat 18 purcei dintr-un incendiu i-au primit in dar... sub forma de carnati

Un echipaj de pompieri din Marea Britanie, care a salvat mai multi purcei dintr-un hambar cuprins de flacari, a primit o recompensa neobisnuita: chiar animalele carora le-au dat sansa la viata, insa sub forma de carnati.

Cei 18 purcei si doua scroafe au fost salvati de pompieri in timpul incendiului izbucnit in luna februarie intr-un hambar din comitatul Wiltshire, care a mistuit 60 de tone de fan. Insa purceii nu au supravietuit cutitului macelarului, fiind transformati in carnati.

"Sunt convinsa ca vegetarienii vor uri treaba asta", a spus Rachel Rivers, fermiera care a avut aceasta initiativa. Carnatii au fost insa pe placul pompierilor, care au declarat ca au fost "fantastici".

"La exact sase luni si o zi dupa ce pompierii Olsen si Richardson au salvat 18 purcei de la o ferma din Milton, echipa a primit o mostra a rezultatului muncii noastre din acea noapte de februarie", se arata intr-un mesaj postat pe Facebook de comandamentul de pompieri din Pewsey.

"Am dorit sa le multumesc. Le-am promis la acea vreme ca o sa duc acolo pentru ei niste carnati, lucru de care au fost cu totii incantati", a declarat Rivers.

"Suntem fermieri si cu asta ne ocupam. (Porcii - n.r.) nu pot fi tinuti ca animale de companie", a argumentat ea.

Pisicile sunt solide sau lichide? Premiile "anti-Nobel" au rasplatit cele mai absurde cercetari ale anului

Oameni de stiinta care isi pun intrebari "profunde" legate de faptul daca pisicile sunt lichide sau solide, cum poate influenta un crocodil jocurile de noroc sau daca instrumentul de suflat didgeridoo poate ajuta la vindecarea sforaitului au fost distinsi in luna septembrie in cadrul ceremoniei premiilor Ig Nobel (anti-Nobel), menite sa rasplateasca cele mai absurde, ciudate si curioase cercetari ale anului.

Unele dintre cercetarile recompensate frizeaza absurdul. Astfel, studiul din 2014 intitulat "Poate o pisica sa fie si solida si lichida?", al omului de stiinta francez Marc-Antoine Fardin, a fost inspirat de fotografii de pe internet ale unor pisici inghesuite in pahare, galeti si chiuvete.

Castigatorul premiul Ig Nobel in fizica a folosit formule matematice pentru a concluziona ca pisicile tinere active si pisoii isi pastreaza forma fizica mai mult timp decat felinele mai in varsta, care sunt mai lenese.

O echipa multinationala de sase cercetatori a castigat premiul Ig Nobel pentru pentru pace pentru lucrarea din 2005 "A canta la Didgeridoo ca tratament alternativ pentru Sindromul Apneei Obstructive de Somn: studiu controlat randomizat".

Concluzia ca instrumentul de suflat australian ar putea avea anumite beneficii nu s-a bazat pe tonul huruit al didgeridoo, ci mai degraba pe faptul ca practicarea zilnica a implicat un lung exercitiu de suflare, ceea ce poate sa fi intarit tractul respirator superior, facand respiratia mai usoara.

Ideea acestor premii ii apartine lui Marc Abrahams, editorul revistei "Annals of Improbable Research", iar premiile sunt menite sa onoreze nu ceea ce este mai bun sau mai rau in stiinta, ci mai degraba sa evidentieze cercetarile care incurajeaza oamenii sa gandeasca in moduri neobisnuite.

"Speram ca acest lucru va aduce oamenii inapoi la obiceiurile pe care le-au avut probabil cand au fost copii, de a acorda atentie lucrurilor ciudate, asteptand un moment si hotarand daca sunt bune sau rele, numai dupa ce au avut sansa sa gandeasca", a declarat Abrahams pentru Reuters.

Record mondial: Un guacamole gigant de trei tone

A fost nevoie de peste 25.000 de fructe de avocado si 1.000 de persoane care le-au zdrobit pentru doborarea recordului pentru cel mai mare guacamole din lume, o performanta atinsa in luna octombrie in statul Jalisco din Mexic.

Recordul stabilit nu a fost numai un prilej de divertisment, ci a avut si incarcatura politica deoarece cultivatorii si statul Mexic au dorit sa sublinieze astfel ca atat ei cat si americanii pasionati de guacamole au beneficiat de pe urma Acordului Nord-American de Comert Liber (NAFTA) din care Donald Trump a amenintat ca se retrage.

Circa 80% dintre fructele de avocado consumate in SUA provin din livezile din Mexic, aflate in continua expansiune. Jalisco, localitatea unea a fost stabilit recordul, este al doilea cel mai mare producator al soiului Hass de avocado in Mexic, pe primul loc situandu-se statul Michoacan, conform producatorilor.

Peste 600 de ajutoare de bucatari si 400 de persoane de locuitori din Concepcion de Buenos au gatit preparatul traditional pentru mii de persoane care au luat parte la stabilirea recordului.

Nemo, cainele lui Emmanuel Macron, a urinat pe un semineu din Palatul Elysee

Nemo, cainele presedintelui Emmanuel Macron, a devenit subiect de stiri dupa ce a urinat pe semineul din Palatul Elysee, spre amuzamentul sefului statului francez.

"Face ceva cu totul exceptional", spune Macron razand, atunci cand, in timpul unei discutii cu trei secretari de stat, cainele sau Nemo a inceput sa urineze pe un semineu. "Se intampla adesea?" intreaba unul dintre ei. "Nu", a raspuns Emmanuel Macron. "Ati declansat un comportament complet neobisnuit la cainele meu", a adaugat presedintele francez.

Nemo este un labrador incrucisat cu un caine din rasa griffon, in varsta de aproximativ doi ani, adoptat la sfarsitul lunii august de presedintele Frantei de la un adapost al Societatii pentru Protectia Animalelor (SPA).

Nemo ii succede la Palatul Elysee lui Philae, o femela de labrador oferita in decembrie 2014 presedintelui Francois Hollande de catre Federatia Veteranilor din Montreal. Philae a parasit resedinta prezidentiala franceza alaturi de stapanul ei, in luna mai.

Papagalii din Australia, inamicii Interneului

Reteaua de internet din Australia, in care guvernul a investit 36 de miliarde de dolari si care deja se confrunta cu criticile clientilor nemultumiti de calitatea serviciilor, are un nou inamic... papagalii.

Acestia sectioneaza cu ciocurile cablurile intinse pe teritoriul tarii cauzand pagube importante pentru repararea carora au fost deja cheltuiti 80.000 de dolari australieni (61.500 de dolari americani).

"Ei (papagalii) isi ascut constant ciocurile si, ca urmare, ataca si rup orice le iese in cale", a declarat directorul de proiect al NBN Co, Chedryian Bresland, in cadrul unui mesaj publicat pe blog-ul companiei care se ocupa de administrarea retelei.

"Din nefericire, au dezvoltat o pasiune pentru cablurile noastre... aceste pasari sunt de neoprit cand sunt in card", a adaugat el.

Papagalii cacadu cu creasta galbena sunt o specie prolifica in Australia si sunt binecunoscuti pentru apetitul lor vorace pentru orice, de la culturile fructifere pana la ramele din lemn de la ferestre, noteaza sursa citata.

"Probabil ca este un obicei dobandit deoarece nu este stilul lor obisnuit", a declarat pentru Reuters profesor Gisela Kaplan, specialista in comportamentul animalelor la Universitatea New England.

"Papagalii prefera de obicei lemnul sau desprind scoarta de pe copaci. Nu se dau in vant dupa cabluri. Insa ei ar putea fi atrasi de culoarea sau pozitia acestora", a explicat ea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#evenimente inedite 2017, #retrospectiva 2017 evenimente amuzante , #inedit