Detroit, marele oras-fantoma al SUA (Galerie foto)

Luni, 26 Mai 2014, ora 16:54
24768 citiri
Detroit, marele oras-fantoma al SUA (Galerie foto)
Foto: news.com.au

Dupa ce autoritatile orasului american Detroit au declarat falimentul anul trecut, lucrurile au mers din ce in ce mai rau. Numeroasele locuinte abandonate si peisajele dezolante fac din acesta un adevarat oras-fantoma.

Nu mai putin de 80.000 de locuinte au ramas abandonate, fostii proprietari cautand o viata mai buna in alta parte, scrie news.com.au.

Fotografiile au fost facute in timpul realizarii unui documentar denumit "Unplanned America", acesta avand scopul de a scoate la iveala locurile mai putin cunoscute din SUA.

Aici s-a aflat in trecut sediul pompierilor din Detroit. Acum, locul este o ruina. Dupa ce falimentul a fost declarat, chiar si politia si serviciile de urgenta ale orasului au fost puse in dificultate.

In trecut, Detroit se dezvoltase mult datorita industriei auto infloritoare. Acolo unde altadata se construiau masini se mai gasesc acum doar ziduri invechite si iarba.

Devastarea orasului a atins cote inimaginabile. Scolile, stadioanele, catedralele si cladirile inalte sunt acum parasite. Acestea au fost vandalizate si incendiate de infractori. Orasul arata de parca a fost supus unui bombardament.

Una dintre cladirile simbolice ale orasului, Book Tower, si-a pierdut stralucirea din trecut. Autoritatile planuiesc sa o renoveze.

Jumatate dintre bisericile din oras au fost incendiate, imaginile acestor locuri altadata marete fiind cutremuratoare pentru orice vizitator. Costurile unor eventuale renovari ar fi uriase. Partea buna a falimentului este ca spatiile comerciale se pot inchiria acum pentru sume mici.

Declinul a inceput in anii '50, dupa ce industria constructiilor de masini s-a confruntat cu probleme. De atunci, prabusirea orasului a mers intr-un ritm lent, dar sigur. Falimentul declarat anul trecut acolo a fost cel mai mare din istoria SUA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#faliment oras SUA Detroit, #Detroit SUA faliment, #economie SUA, #sua economie , #inedit