Dumnezeu si Biblia, o comparatie cu stiinta (I)

Sambata, 25 Decembrie 2010, ora 17:37
7073 citiri
Dumnezeu si Biblia, o comparatie cu stiinta (I)

Teoriile referitoare la inceputul lumii au dus chiar la crearea celui mai mare experiment din istorie, cel de la Marele Accelerator de Particule (LHC), aflat la Geneva. Daca analizam cu atentie Geneza biblica si comparam ceea ce descrie ea, atunci vom constata ca Biblia este confirmata de stiinta.

Daca punem in paralel versetele capitolului 1 din Geneza si descoperirile din stiinta, asa cum procedeaza Perry Mashall intr-o analiza prezentata de Cosmic Fingerprints, vom constata ca religia este confirmata de religie.

Teoria Big Bang, care se refera la inceputul Universului seamana cu versetul 1: "La inceput a facut Dumnezeu cerul si Pamantul". Acela a fost momentul in care au aparut materia, energia, spatiul si timpul. Toate au aparut dintr-o explozie primordiala. Oamenii incearca azi sa detecteze acea particula care a dus la crearea a tot ce exista. I s-a mai spus "bozonul Higgs" sau "Particula lui Dumnezeu".

In cel de-al doilea verset se spune ca "pamantul era netocmit si gol. Intuneric era deasupra adancului si Duhul lui Dumnezeu Se purta pe deasupra apelor". Din punct de vedere stiintific, acest verset se refera la "era hadeana" din trecutul foarte indepartat al planetei noastre, cu patru miliarde de ani in urma.

Atunci, Pamanatul era o planeta foarte neprimitoare, unde aveau loc furtuni puternice si apa predomina. Stiinta ne spune ca primele forme de viata au aparut in ocean, cu aproximativ 3,5 miliarde de ani in urma.

Conform Genezei 1, versetul 3, Dumnezeu a zis : "Sa fie lumina" si s-a facut lumina. Este momentul in care atmosfera nu mai este intunecata si devine opaca. Acum, lumina poate trece prin norii densi ai Pamantului. Pe suprafata planetei isi face loc alternanta zi-noapte.

In versetul 3 se scrie ca Dumnezeu a vazut ca lumina este buna si a despartit-o de intuneric. El a numit lumina "ziua" si intunericul "noapte", mai aflam din Geneza. "Si a fost seara si a fost dimineata: ziua intai". Aceasta ultima fraza este o veche expresie evreiasca ce se refera la completare, indeplinire.

Dupa aceste evenimente, se formeaza oceanul, din condensarea norilor. Apa se evapora din ocean si formeaza norii. In Geneza, acesta este momentul in care Dumnezeu a zis "Sa fie o tarie prin mijlocul apelor si sa desparta ape de ape!". Astfel, El a despartit "apele cele de sub tarie de apele cele de deasupra tariei".

Nu rata, duminica, cea de-a doua parte a materialului "Dumnezeu si Biblia, o comparatie cu stiinta (II)", doar pe Ziare.com

Citeste si:
Viceprimar din PNL exclus din partid după ce a votat împotriva mandatului de la liberali: „Partea asta nedemocratică din partid este tristă”
Viceprimar din PNL exclus din partid după ce a votat împotriva mandatului de la liberali: „Partea asta nedemocratică din partid este tristă”
Viceprimarul PNL din Satu Mare, Adelin Cristian Ghiarfaș, a fost exclus din partid după ce într-o ședință de Consiliu Local a votat împotriva mandatului dat de formațiune. Ghiarfaș...
Eșecul PSD de la Sectorul 1. Cum încearcă social-democrații să ascundă rușinea referendumului ratat împotriva lui Clotilde Armand
Eșecul PSD de la Sectorul 1. Cum încearcă social-democrații să ascundă rușinea referendumului ratat împotriva lui Clotilde Armand
La un an de zile după ce au început să strângă primele semnături, PSD alături de alte cinci partide nu au reușit să strângă îndeajuns de multe semnături pentru organizarea...