Era o sansa din 50 de milioane sa dea peste asa ceva, dar s-a intamplat

Vineri, 13 Septembrie 2019, ora 08:29
10042 citiri
Era o sansa din 50 de milioane sa dea peste asa ceva, dar s-a intamplat

Sa gasesti un homar cu exact jumatate de corp colorata in portocaliu si cealalta in negru e o ocazie aproape unica. E o sansa de una la 50 de milioane ca asa ceva sa se intample.

Si totusi minunea s-a intamplat in statul american Maine, arata Washington Post. In apele reci din Stonington a fost prins cel mai ciudat homar care putea fi pescuit.

Din fericire, pescarul care l-a prins si-a dat seama ca are in fata o raritate, asa ca l-a predat specialistilor.

Centrul in care a ajuns mai detine trei specimene ciudate de homar, dar totusi nu atat de rare cum este exemplarul abia prins. Este vorba despre un homar albastru (cu o sansa la doua milioane sa fie gasit) si doi colorati in oranj si negru. Astfel de exemplare apar o data la 30 de milioane de indivizi, spun oamenii de stiinta.

Foto: Maine Center for Coastal Fisheries

Un exemplar cum a fost cel pescuit recent, cu corpul colorat diferit pe fiecare jumatate, este rezultatul unei anomalii genetice.

Pe langa homarii descrisi mai sus, mai exista si unii albinosi sau galbeni, cu pete negre.

Homarii sunt pentru moment expusi intr-un acvariu, pentru public, in timp ce sunt studiati, dupa care, in doua sau trei saptamani, vor ajunge din nou in apele unde au fost pescuiti.

Citeste si:
Doi păpușari și o marionetă
Doi păpușari și o marionetă
Deși domnul Cîțu spune că toate opțiunile sunt pe masă, în realitate, singura opțiune, până în acest moment, pe care cel care a provocat criza prelungită în care România se zbate ar...
Deputatul Ionel Dancă şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL. ”Nu voi vota niciodată un Guvern cu PSD”
Deputatul Ionel Dancă şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL. ”Nu voi vota niciodată un Guvern cu PSD”
Fostul purtător de cuvânt al PNL în Guvernul Orban, Ionel Dancă, și-a dat demisia joi, 28 octombrie, din grupul parlamentar liberal. El este al patrulea liberal care părăseşte grupul PNL,...
Sursa: Ziare.com